"Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι" στον Πολυχώρο Ενώ

"Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι": παράσταση κουκλοθεάτρου με χειροποίητες κούκλες και μαριονέτες σε ανθρώπινο μέγεθος και μεγάλες μάσκες από τον Κουκλοθίασο REDICOLO, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00, στον Πολυχώρο Ενώ.

Οι περιπέτειες της γνωστής αξιαγάπητης μαριονέτας σε έναν κόσμο ανθρώπων, σε μία ιδιαίτερη διασκευή πάνω στο κλασικό κείμενο του Κάρλο Κολόντι, που εστιάζει στο ζήτημα της διαφορετικότητας. Με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, που συνδυάζουν το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, η παράσταση προσδοκά να ψυχαγωγήσει και να εισάγει τους μικρούς θεατές σε έναν κόσμο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ: Ο Πινόκιο είναι μία ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. Κυνηγώντας το όνειρό του, γίνεται διάσημο αστέρι στο Κουκλοθέατρο, μεταμορφώνεται σε γαϊδουράκι στην Παιχνιδούπολη, γίνεται η μεγάλη ατραξιόν στο Τσίρκο και καταλήγει στο στομάχι του μεγάλου Ψαριού. Μέσα από τις περιπέτειές του ανακαλύπτει στην πράξη τί σημαίνει ανθρωπιά και τί σημαίνει γαϊδουριά και ότι αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του. Θα τα καταφέρει ο Πινόκιο να κερδίσει την αποδοχή;

"Ο καθένας είναι διαφορετικός, Πινόκιο,
και εκεί είναι όλη η ομορφιά.
Αν ήμασταν όλοι ίδιοι,
ο κόσμος θα ήταν τόσο βαρετός!"

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο: Κάρλο Κολόντι, Διασκευή - Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος REDICOLO, Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίσος REDICOLO, Σκηνικό, Κοστούμια, Μάσκες: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Βίκη Γούσιου, Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος, Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί: Μανώλης Καλπενίδης, Κίνηση: Σοφία Καλπενίδου, Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου, Video: Νίκος Μόμτσιος, Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης, Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO

Είπαν για την παράσταση:

«...Εξαιρετική η ομάδα redicolo σε όλες της παραστάσεις της (είμαι fan) και αξιοσημείωτο το πως δυο άτομα μεταφέρουν τόσο όμορφα τον Πινόκιο επί σκηνής. Να πάρετε τα μικρά σας και να δείτε την παράσταση!»
Ιωάννα Σεραφειμίδου – pygolampides.gr

«Πραγματικά υπέροχη, από τις πιο ωραίες παραστάσεις που έχουμε δει. Νομίζω πρέπει να τη δείτε όλοι. Την ευχαριστήθηκα εγώ πιο πολύ από τον μικρό μου.»

«Σας ευχαριστούμε για το όμορφο απόγευμα με τις τεράστιες, εντυπωσιακές κούκλες-μαριονέτες σας Redicolo και την ταξιδιάρικη μουσική!!!! Μην διστάσετε να πάτε και με τα μεγαλύτερα παιδιά σας… Εγώ πήγα με την 9χρονη κόρη μου και τον 4χρονο γιο μου και το καταευχαριστηθήκαμε!!!»

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων: 6948 092 384, 2311 284 567 και 2310 425 097

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

Ηλικίες: παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών, μαθητές νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Πολυχώρος Ενώ
Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, Θεσσαλονίκη

Ο Κουκλοθίασος REDICOLO ταξιδεύει με τις παραστάσεις του στους χώρους των σχολείων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι παραστάσεις είναι διαθέσιμες και για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν Δήμοι, Φορείς και Σύλλογοι στη Βόρειο Ελλάδα.

Για να οργανώσετε μία παράσταση με τον Κουκλοθίασο REDICOLO στο σχολείο σας, στο χώρο σας ή στις εορταστικές σας εκδηλώσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6948 092 384, 2311 284 567 (Αλέξανδρος Καριπίδης) και 6976 055 790, 2310 425 097 (Δέσποινα Καλπενίδου)

Για τις παραστάσεις του ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΥ REDICOLO
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ - www.redicolo.com/kyklos
ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ - www.redicolo.com/pinokio
ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - www.redicolo.com/roben

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κρατήσεις θέσεων: 6948 092 384, 2311 284 567 και 2310 425 097

Διεύθυνση: 

Πολυχώρος Ενώ
Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/11/2017 - 14:00