Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής στον Πειραιά

Η Δευτέρα 16 Οκτωβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα καθώς εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής.

Η ημέρα αντιπροσωπεύει την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ακριβώς που πριν από 72 χρόνια (16/10/1945). Μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια» ημέρα της επιστήμης της Διαιτολογίας, μιας που μας προσκαλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Είναι γνωστό πως η διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, διοργανώνουν μία λαμπερή ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!».
 

Φέτος τους φιλοξενεί ο Δήμος του Πειραιά, στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτση πλησίον Δημοτικού θεάτρου.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν: Επιστημονική ενημέρωση, υπολογισμός του ατομικού σας Δείκτη Μάζας Σώματος, Λιπομέτρηση, διανομή ενημερωτικών διατροφικών εκδόσεων, προιοντικών δειγμάτων - εντύπων και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Μαζί μας θα βρίσκονται οι διατροφολόγοι της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, μαθητές από τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μαζί με τη χορωδίατους, ενώ θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά. Θα μιλήσουν εκτός από εμένα, η κα Έλλη Σπυροπούλου - Δημοσιογράφος/Πρόεδρος ΑΜΚΕ "ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα" και η Έλλη Παπαγγελή – Παρουσιάστρια.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η γνωστή event maker κα. Έλενα Δεφίγγου.
 

Συγκεκριμένα, θα βρίσκονται από το πρωί μέχρι το βράδυ (11:00- 23:00) στον Πεζόδρομο της οδού Δραγάτση (πλατεία Κοραή, πλησίον Δημοτικού θεάτρου) στον Πειραιά για ένα ξεχωριστό ολοήμερο διαδραστικό γεγονός με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!»

Δράσεις πρωινής & βραδινής εκδήλωσης

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017| Πρωινή εκδήλωση:

  • Ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών - μεγάλων.
  • Πληροφόρηση του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες & ιδιαιτερότητες.
  • Υπολογισμός του ατομικού Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για τον ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο.
  • Πραγματοποίηση Λιπομέτρησης και προαιρετική μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού, μέσω ειδικών διαγνωστικών συσκευών
  • Διανομή ενός ειδικά σχεδιασμένου εγχειρίδιου Διατροφής.

Επίσης, θα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ προϊοντικά δείγματα σε όλους τους επισκέπτες.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017| Βραδινή εκδήλωση:

  • Ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - Διατροφολόγος, Έλλη Σπυροπούλου - Δημοσιογράφος/Πρόεδρος ΑΜΚΕ "ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα", Έλλη Παπαγγελή - Μοντέλο/Παρουσιάστρια.
  • Cocktail Party στο Darling - the Bar το οποίο θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και happenings!
  • Όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Η φετινή λαμπρή εκδήλωση, η οποία θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί μέσω πολλαπλών δρώμενων και events. Στα δρώμενα θα συμμετέχουν πολυάριθμοί διατροφολόγοι μέλη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και εθελοντές μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η γνωστή event maker κα.Έλενα Δεφίγγου.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Πειραιά. Θα χαιρετήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. 

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Φέτος τους φιλοξενεί ο Δήμος του Πειραιά, στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτση πλησίον Δημοτικού θεάτρου.

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/10/2017 - από τις 11:00 έως τις 23:00