Αναμένοντας τη «Βραδιά του Ερευνητή» στον Ελληνικό Κόσμο

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε 9 πόλεις της Ελλάδας. Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας», στην Αθήνα, η φετινή βραδιά πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η μεγάλη αυτή γιορτή είχε πραγματοποιηθεί ξανά το 2015 με τεράστια επιτυχία στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις μεγάλων ερευνητικών κέντρων, παράλληλα με πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, φορητό πλανητάριο, εκθέσεις φωτογραφίας κ.ά.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» με χαρά φιλοξενεί, για δεύτερη φορά, εκπροσώπους των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της χώρας, αλλά και το ευρύτερο κοινό (παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς) που θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει το χώρο της επιστήμης και της έρευνας με βιωματικό τρόπο.

Επιπρόσθετα, λίγο πριν από τη μεγάλη Βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, επτά μικρότερες εκδηλώσεις θα προηγηθούν της κεντρικής, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων-συνδιοργανωτών. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, λίγο πριν από τις 29 Σεπτεμβρίου 2017, τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΛΚΕΘΕ (στην Ανάβυσσο) και το Ινστιτούτο Παστέρ θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους!

Πότε;

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 17:00-24:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες & το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ: 212- 25 40 000
e-mail: hellenic_cosmos@ime.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 212- 25 40 000
e-mail: hellenic_cosmos@ime.gr

Διεύθυνση: 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/09/2017 - 17:00