«Το ταξίδι της Χαλιμάς»: Αφήγηση παραμυθιού στο ΥaloYalo στη Λέσβο

Το βιβλιοπωλείο Madamaδι διοργανώνει στο ΥaloYalo, στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου, στη Λέσβο μια μαγική βραδιά, γεμάτη ιστορίες από τη Συρία. Το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017, στις 8.30, θα ζωντανέψει το παραμύθι «Το ταξίδι της Χαλιμάς» που γράφτηκε για να κρατάει συντροφιά στα παιδιά των προσφύγων. Το βιβλίο γράφτηκε, μετά από έρευνα πάνω στις αραβικές παραδόσεις και τα λαϊκά αραβικά παραμύθια, σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό.

Κεντρικός χαρακτήρας του παραμυθιού είναι η μικρή Χαλιμά, η οποία ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι από την Χώρα του Ήλιου για να φτάσει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει πίσω στην πατρίδα της τα σύννεφα και το νερό που τόσο λαχταρούν. Στην πορεία της θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του να φτάσει στον προορισμό της.

Η αφήγηση του παραμυθιού θα γίνει από τη δημοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου, δημιουργό του online περιοδικού για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού», μαζί με την Αθηνά Σουλογάνη, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου Madamaδι.

Την αφήγηση θα μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μιας και θα γίνει παράλληλη προβολή της μέσα από τη σελίδα του βιβλιοπωλείου Madamaδι στο Facebook (https://www.facebook.com/madamadibooks/)

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το Ταξίδι της Χαλιμάς διανέμεται σε παιδιά πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα. Οι εθελοντές του project θέλοντας να τα βοηθήσουν να περάσουν δημιουργικά τις ώρες τους και να έχουν κάτι να θυμούνται από την πατρίδα που άφησαν πίσω, έφτιαξαν το παραμύθι αυτό.

Η έντυπη –τρίγλωσση - μορφή του δίνεται στα παιδιά, ενώ στο site www.thejourneyofhalima.com μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει την ηλεκτρονική του μορφή δωρεάν. Το κείμενο είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά, ενώ το τυπωμένο βιβλίο είναι γραμμένο στα Ελληνικά, τα Φαρσί και τα Συριακά Αραβικά και περιέχει εκτός από το κείμενο με την εικονογράφηση και σελίδες για πού προορίζονται για ζωγραφική και για γράψιμο.

Λίγα λόγια για το Madamaδι:

Το Madamaδι γεννήθηκε ένα χάραμα του Αυγούστου του 2015, με το φεγγάρι από πάνω ολόγιομο. Συστήνεται σαν βιβλιοπαιχνιδοπωλείο αλλά η αυγουστιάτικη πανσέληνος του έδωσε κι άλλες μαγικές ιδιότητες και ανήσυχα χαρακτηριστικά. Η μέρα το βρίσκει να δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της παιδείας παιδιών και νέων, την καλλιέργεια της κριτική σκέψης, την τόνωση της σχολικής επίδοσης και την ενίσχυση της αξίας του παιχνιδιού και της συναισθηματικής ανάπτυξης. Το βιβλιοπωλείο Madamaδι είναι ευτυχισμένο που βρίσκεται στην αγκαλιά ανθρώπων που το αγαπούν και είναι πάντα γεμάτο με μαγικά βιβλία, εκλεκτά παιχνίδια και όμορφα σχολικά. Περισσότερα στο www.madamadi.gr

Λίγα λόγια για την Κόκκινη Αλεπού:

Πρόκειται για ένα online περιοδικό αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο. Είναι μία πόρτα στην πραγματικότητα, που αν την ανοίξεις και μπεις μέσα, θα βρεθείς σε έναν κόσμο πολύχρωμο, μαγικό, παραμυθένιο. Ξεκίνησε το 2016 από τη δημοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου και περιέχει παρουσιάσεις και κριτικές βιβλίων, παλαιών και νεότερων τίτλων, συνεντεύεις με συγγραφείς, εικονογράφους, εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, νεά γύρω από το παιδικό βιβλίο και ατζέντα εκδηλώσεων. Η Κόκκινη Αλεπού δημιουργήθηκε από την ανάγκη της να μοιραστεί την αγάπη της για το παιδικό βιβλίο, τη μαγεία των παραμυθιών και της εικονογράφησης με όλους όσοι έχουν ακριβώς το ίδιο πάθος και ψάχνουν να βρουν μικρά και μεγάλα διαμάντια στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και των βιβλιοθηκών. Περισσότερα στο www.kokkinialepou.gr

Που: YaloYalo, Ασπροπόταμος Μανταμάδου, Λέσβος
Πότε: Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στις 8.30 μ.μ.
Παράλληλη online προβολή της μέσω Facebook στο link https://www.facebook.com/madamadibooks

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

YaloYalo
Ασπροπόταμος Μανταμάδου

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/07/2017 - 20:30