"Τα παιδιά κάτω στον κάμπο": Mουσικοθεατρική παράσταση από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 20.00 να παρακολουθήσετε τη μουσικοθεατρική παράσταση "Τα παιδιά κάτω στον κάμπο", που παρουσιάζουν οι μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας,
στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη.

Η παράσταση είναι μια πορεία ιστορικής αναδρομής της νεότερης Ελλάδας από τα χρόνια της Άλωσης ως σήμερα. Μέσα από σκηνές άλλοτε σατιρικές, άλλοτε στοχαστικές, αλλά πάντοτε αιχμηρές, συνοδευόμενες από μουσικές και τραγούδια του έντεχνου, αλλά και παραδοσιακού χώρου, αφηγείται τα Πάθη της χώρας μας, μαζί με τα συνθήματά της.

Τα κείμενα των Κωστή Παλαμά, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Μάριου Ποντίκα, Γιάννη Ρίτσου, Γιάννη Καλαβριανού, Ιωάννη Μακρυγιάννη, Διονυσίου Σολωμού και άλλων πολλών χρωματίζουν την αφηγηματική τοιχογραφία της Θείας Κοινωνίας με το υπέρτατο εθνικό χρέος ενώ παράλληλα αναδύεται η ακαταμάχητη ανάγκη της αναδημιουργίας και της επανασύνθεσης.

Τονίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «φυσιογνωμίας» του Έλληνα και αποτυπώνει τη στάση του και τη φιλοσοφία που τον διακρίνει τόσο στις ηρωικές, όσο και στις κωμικοτραγικές του στιγμές.

Και κει, λίγο πριν το τέλος της παράστασης, ορθώνεται το αέναο παρόν της ελληνικής ψυχής, διατρανώνοντας πως ο κόσμος, ο λαός, διαλέγει μέσα από καταστροφές να αναγεννάται. Κι όπως λέει κι ο Καζαντζάκης: «Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι’ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία».

Πληροφορίες: www.protypa.gr και στο τηλεφωνικό κέντρο 2310 300 002

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 300 002

Διεύθυνση: 

Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/05/2017 - 20:00