Ημερίδα για Junior Μηχανικούς από το CityLab @ Public Συντάγματος !

Θα  γίνει ένα δομημένο εργαστήριο Μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 με 7 ετών. Οι μικροί Μηχανικοί μας, με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων, με την ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε μία μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας) και να αναλύσουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί και πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

– Γίνεται εισαγωγή σε θεωρητικές έννοιες της Μηχανικής και των Μαθηματικών που θα μας χρειαστούν στη συνέχεια.

– Παρουσιάζεται το θέμα προς κατασκευή, ώστε να καταλαβαίνουν τα παιδιά τι και γιατί το κάνουν.

– Αναλύονται οι μηχανολογικές απαιτήσεις της κατασκευής μας.

– Παρουσιάζεται ο εξοπλισμός μας (γρανάζια, ιμάντες, κοχλίες, άξονες, τροχαλίες και άλλα εξαρτήματα) και οι δυνατότητες του κάθε εξαρτήματος.

– Γίνεται σχεδιασμός, εξηγείται η μέθοδος κατασκευής και αναλύονται οι πιθανές δυσκολίες.

– Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και μόνα τους ξεκινούν να χτίζουν την κατασκευή τους, με συνεχή και ενεργή καθοδήγηση, και συνειδητά βήματα κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή.

– Ακολουθεί παρουσίαση στους γονείς: τι κατασκευάσαμε, πώς το σχεδιάσαμε, ήταν σύμφωνο με τις προδιαγραφές μας, κλπ  

ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

– Θα διαπιστώσουμε έμπρακτα πώς εφαρμόζονται και συνδυάζονται στην πράξη η Μηχανική και τα Μαθηματικά, με ομαδική, συνεργατική και διασκεδαστική δουλειά.

– Θα έλθουμε σε πρακτική επαφή με τη Μηχανική κατασκευάζοντας μία πραγματική μηχανή που λειτουργεί μπροστά μας και μάλιστα θα το κάνουμε ακριβώς με την ίδια μεθοδολογία που τη φτιάχνουν “οι μεγάλοι” στην “πραγματική βιομηχανία”: παρατήρηση, λογική, πρόβλεψη, σχεδίαση και κριτική σκέψη.

– Θα μάθουμε να λύνουμε προβλήματα αφού τα κατανοήσουμε με χρήση κατάλληλων στρατηγικών και αφού επιμείνουμε στην ορθή αντίληψη και ακρίβεια κατα την επίλυση.

– Θα συνεργαστούμε με άγνωστους σε εμάς, θα βοηθήσουμε την ομάδα μας να δημιουργήσει, θα μάθουμε να παρουσιάζουμε το έργο μας.

– Θα ανακαλύψουμε δεξιότητες που ίσως δεν ξέραμε ότι είχαμε !!!

– Θα βάλουμε τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο (… και θα μάθουμε γιατί πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να μεγαλώσουμε λίγο ακόμη, ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε σωστά τον Προγραμματισμό Υπολογιστών σε αυτά που μαθαίνουμε, για να προχωρήοσυμε όπως πρέπει στη Ρομποτική!)

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε παιδιά 5-7 ετών. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετέχουν στην ημερίδα είναι 32.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 2 ώρες και προσφέρεται δωρεάν από το Public σε συνεργασία με το CityLab (www.citylab.gr).

 

* Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω.

Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Διεύθυνση: 

Public Συντάγματος ,Σύνταγμα, Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

Πόλη: 

Κόστος: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/03/2017 - 12:00

Σχόλια

Καλησπέρα,

Καλησπέρα,
θα ήθελα να δηλώσω συμμετοχή της κόρης μου στην ημερίδα για junior μηχανικούς από το citylab@ για το Σάββατο 18/3/2017 στο Public Συντάγματος.Ευχαριστώ πολύ.