Χριστούγεννα με αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς στo Βιβλιο...ιδέες

Το βιβλιοπωλείο Βιβλιο…ιδέες (Στρατηγού Σαράφη 67, Άγιος Ιωάννης, Καλαμαριά) γιορτάζει τα Χριστούγεννα παρέα με αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς και σας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 σε δύο εκδηλώσεις που ζωντανεύουν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ (εκδόσεις Μεταίχμιο)
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, 12.30 το μεσημέρι

Τα δέντρα έχουν στολιστεί, οι κάλτσες έχουν μπει στη θέση τους και όλοι περιμένουν με αγωνία τα Χριστούγεννα! Όμως, στο χωριό του Αϊ- Βασίλη η μία δυσκολία διαδέχεται την άλλη! Η λίστα με τα δώρα εξαφανίστηκε, το χαρτί περιτυλίγματος τελειώνει και οι τάρανδοι πείσμωσαν και δεν θέλουν να πετάξουν! Θα προλάβει τελικά ο Άγιος Βασίλης να ξεπεράσει τα εμπόδια ή μήπως θα χαθεί για πάντα η χριστουγεννιάτικη μαγεία;
Σας περιμένουμε για να μεταμορφωθούμε σε ευρηματικά ξωτικά και να βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη να μοιράσει σε όλους την αγάπη του και φέτος!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής στο 2315 317 733. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Είσοδος ελεύθερη!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ”
Η μεγάλη νύχτα έφτασε! Ο Άγιος Βασίλης είναι πανέτοιμος να μοιράσει τα δώρα. Γιατί όμως οι τάρανδοί του αρνούνται να πετάξουν; Γιατί γκρεμίζει καμινάδες με το έλκηθρό του και τσακίζει φράχτες στο πέρασμά του; Μήπως ξέχασε πώς να κάνει τη δουλειά του ή μήπως χάθηκε η χριστουγεννιάτικη μαγεία;… Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Άγιος Βασίλης έχει φέτος πολλούς μπελάδες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η Όλγα Σταματοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1986. Σπούδασε Θέατρο, Βρεφονηπιοκομία και Ειδική Αγωγή. Εργάζεται ως Παιδαγωγός από το 2006 μέχρι σήμερα σε σχολεία, εργαστήρια και ιδρύματα. Η ανάγκη της να μαθαίνει, να δημιουργεί και να εργάζεται με όχημα την τέχνη την ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική, τη μουσική, τη συγγραφή, το θεατρικό παιχνίδι, τη φωτογραφία, το χορό, το σχέδιο και τις κατασκευές. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να μαγειρεύει και να ταξιδεύει κυριολεκτικά ή μεταφορικά με τα παιδιά, τα δικά της ή των τμημάτων που διδάσκει.

Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΥ (εκδόσεις Πατάκη)
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, 6.00 το απόγευμα
Χριστουγεννιάτικη συνάντηση με τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Είναι αλήθεια ότι οι μαρμελάδες της Νίνας μπορούν να μετατρέψουν τους γρουσούζηδες σε γλυκο-μίλητους, το κοίταγμα σε γλυκο-κοίταγμα, την πατάτα σε γλυκο-πατάτα ακόμα και το πικραμύγδαλο σε γλυκό αμυγδαλωτό; Έτσι λένε όσοι τις έχουν δοκιμάσει και αν κάνεις λίγη ησυχία θα ακούσεις κι εσύ τα λόγια τους, “Οι μαρμελάδες της Νίνας είναι μαγικές...”. Αν είναι αλήθεια, άραγε θα καταφέρουν να μαλακώσουν τη σκληρή καρδιά του άδικου νεαρού βασιλιά και να σκορπίσουν αγάπη στο άτυχο βασίλειο;

Σας περιμένουμε για να βρούμε το μυστικό συστατικό των πιο γλυκών μαρμελάδων που φτιάχτηκαν ποτέ! Μην βιαστείτε να απαντήσετε, δεν είναι η ζάχαρη... Όσοι το μαντέψατε ελάτε να μας το φανερώσετε, οι υπόλοιποι κάνουμε υπομονή μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής στο 2315 317 733. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Είσοδος ελεύθερη!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΥ”
Ο νεαρός βασιλιάς συµπεριφέρεται σε όλους άδικα και σκληρά, ενώ κανείς, όσο κι αν προσπαθεί, δεν µπορεί να µαλακώσει την καρδιά του. Μόνο η φήµη για τις µαρµελάδες της Νίνας, που διασχίζει απ’ άκρη σ’ άκρη τη µεγάλη πολιτεία, δίνει κάποια ελπίδα. Κι αν αυτό που ψιθυρίζει στ’ αυτιά των ανθρώπων η ταξιδιάρικη φήµη είναι αληθινό; Αν πραγµατικά η Νίνα µπορεί ν’ αλλάζει τα πιο δύσκολα συναισθήµατα των ανθρώπων; Αν στ’ αλήθεια οι µαρµελάδες της είναι µαγικές;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΙΑΛΗ
Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας ("Το Αστερόσπιτο" 2009, "Με λένε Νιλουφέρ" 2012, "Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο" 2013, "Το υπόσχομαι" 2013) καθώς και για άλλα βραβεία ("Το Αστερόσπιτο" και "Η Νύχτα των Πυγολαμπίδων" λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω 2008 και 2009 αντίστοιχα, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Αναγνώστης 2014, "Κύριε Χρόνε, σου έχω πολλά παράπονα", Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015). Στο μυθιστόρημά της "Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει" απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Νέους το 2014.

Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟ...ΙΔΕΕΣ
Στρατηγού Σαράφη 67, Άγιος Ιωάννης, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
τηλ.2315 317 733
vivlioidees@yahoo.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2315 317 733
vivlioidees@yahoo.gr

Διεύθυνση: 

Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟ...ΙΔΕΕΣ, Στρατηγού Σαράφη 67, Άγιος Ιωάννης, Καλαμαριά,

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη!

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/12/2016 - 18:00
22/12/2016 - 18:00