Ο Κυριάκος και η χαμένη καμπανούλα της γιαγιάς

Η μουσικό-θεατρική παράσταση «Ο Κυριάκος και η χαμένη καμπανούλα της γιαγιάς» θα παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου CORONET την Κυριακή 13/11 στις 11.30 και  κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα για παιδιά προσχολικής  ηλικίας.


Μια παράσταση με ζωντανή μουσική , γεμάτη από εικόνες, ήχους και μυρωδιές που προσφέρει στα παιδιά ποίκιλλα  ερεθίσματα και βοηθάει  στην όξυνση της αντίληψης αλλά και της φαντασίας. Με την χρήση αφήγησης, ζωντανή μουσική, παντομίμας, διαδραστικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και μουσικών αλλαγών τα παιδιά ακολουθούν τους ήρωες σ' ένα μαγικό ταξίδι για να βρουν την χαμένη καμπανούλα της γιαγιάς. Στο τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές μπορούν να δοκιμάσουν τα μουσικά όργανα και να συναντήσουν τους ήρωες της παράστασης πάνω στην σκηνή.

Παιδαγωγικοί στόχοι :
Κείμενο- Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ήρωας μας (Κυριάκος) εκδηλώνει τις βασικότερες αντιρρήσεις των παιδιών της προσχολικής ηλικίας: δε θέλει να φάει, να πλυθεί, να κοιμηθεί και να συνεργαστεί. Αυτές αντιμετωπίζονται από τη μητρική φιγούρα της συνταξιδεύτριάς του (Φούλας) με χρήση ωραίων ιδεών και κατάλληλων αντικειμένων (πχ ένα μυρωδικό σαπουνάκι) και χωρίς να επιστρατεύεται καταναγκασμός ή / και απειλή τιμωρίας. Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος μαθαίνει να βρίσκει κάτι ωραίο σε όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούσε υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα, όλο το έργο , από το κίνητρό του μέχρι την κατάληξή του διαπνέεται από την κεντρική έννοια της αγάπης (προς τη γιαγιά, τη φύση κλπ) και των όμορφων συναισθημάτων που έπονται αυτής.                                                                               

Μουσική- Σε όλη την παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική η οποία φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με την πηγή ήχου και το ακουστικό αποτέλεσμα. Παρουσιάζονται όργανα από όλες τις οικογένειες οργάνων. Θα ακουστούν διαφορετικά είδη μουσικής όπως μπλουζ, παραδοσιακή. ινδιάνικοι ρυθμοί κ.ά.   Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα μάθουν το όνομα των οργάνων και το πώς παράγει ήχο το καθένα.                                                                          

Αντικείμενα-Επιστρατεύονται κατά τη διάρκεια της διάδρασης σκηνικά αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή το παιδί και οξύνει τις αισθήσεις του (πχ την όσφρηση με ένα στικ κανέλας) και τις κοινωνικές του δεξιότητες                                                                                   

Διάδραση- Στην παράσταση υπάρχουν δύο άξονες διάδρασης: η άμεση (θεατρικό παιχνίδι) και η έμμεση (μίμηση κινήσεων). Με την πρώτη εξυπηρετούνται οι παιδαγωγικοί στόχοι που συνδέονται με τις αντιρρήσεις του ήρωα καθώς και η όξυνση των αισθήσεων. Με τη δεύτερη η συμμετοχή και η εξοικείωση με μη τετριμμένα επίπεδα κινήσεων.                                        

Εικόνα -Τα ζωντανά σκηνικά που μεταβάλλονται από σκηνή σε σκηνή, η χρήση των σωμάτων των ηθοποιών ως μεταφορικά μέσα καθώς και η οπτική επαφή σε απόσταση αναπνοής με τα μουσικά όργανα προσφέρουν στα παιδιά ποίκιλλα οπτικά ερεθίσματα και βοηθούν στην όξυνση της αντίληψης αλλά και της φαντασίας.

Συντελεστές:                                                                                                   

Παίζουν:

Γιώργος Λούντζης , Δώρα Καλέση ,Κάτια Ανδριανάκου                 
Κείμενο: Ρία Νερούτσου ,Λευτέρης Ντρούβας                               
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ντρούβας                                                          
Μουσική: Κάτια Ανδριανάκου  

Kυριακή 13 Νοεμβρίου και κάθε 2η Κυριακή του μήνα
                                    
Διάρκεια: 1 ώρα

Είναι ένα πολύ τρυφερό μουσικοθεατρικό έργο που απευθύνεται στα μικρά παιδιά (3-7) και είναι διαδραστική

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες : info@coronet.gr, www.coronet.gr, 210 7012123

Διεύθυνση: 

Παιδική σκηνή του Coronet Φρύνης 11 & Υμηττού , Παγκράτι

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίων: Τιμή στην προπώληση 8 ευρώ Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο 10 ευρώ / 8 ευρώ άνεργοι-φοιτητές Στα 4 άτομα το 1 έχει δωρεάν είσοδο (30 ευρώ)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/11/2016 - από τις 11:30 έως τις 12:30
11/12/2016 - από τις 11:30 έως τις 12:30
08/01/2017 - από τις 11:30 έως τις 12:30
12/02/2017 - από τις 11:30 έως τις 12:30
12/03/2017 - από τις 11:30 έως τις 12:30