Τελευταίο Summer Camp 2016 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Λίγο πριν την … επιστροφή στο σχολείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει ένα τελευταίο συναρπαστικό Summer Camp από 5 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας στους μικρούς μας φίλους τελευταίες στιγμές καλοκαιρινής δροσιάς, ανεμελιάς και παιχνιδιού. 

 
Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, σε μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία!
 
Οι πρωταγωνιστές του Μουσείου μας λένε την ιστορία τους, ανακατεύοντας τους μύθους με την πραγματικότητα: ένας Κυκλαδίτης τεχνίτης, ένας Κύπριος έμπορος, ένας Αθηναίος πολίτης και η οικογένειά του, αλλά και ένας ημίθεος. Πώς ήταν η καθημερινότητά τους; Tί γλώσσα μιλούσαν; Ποια ήταν η θρησκεία τους; Ποιοι οι φόβοι, ποια η δύναμη και οι ικανότητές τους; Τί άφησαν για τις επόμενες γενιές;
 
Oι μικροί μας φίλοι θα αναζητήσουν τα ίχνη τους στις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου και θα συνεχίσουν την εξερεύνησή τους στην περιοδική έκθεση του Μουσείου, αυτή τη φορά για να γνωρίσουν ένα σύγχρονο Κινέζο καλλιτέχνη, τον Ai Weiwei. Μέσα από τα έργα του θα  προσπαθήσουν να απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις ή θα σκεφτούν νέες ερωτήσεις για την ομάδα! 
 
Αναλυτικό πρόγραμμα 
 
Ημέρα 1: παρατηρώντας τους Κυκλαδίτες τεχνίτες 
 
Ταξιδεύουμε στις Κυκλάδες για να γνωρίσουμε δύο αρχαίους Κυκλαδίτες τεχνίτες: έναν αγγειοπλάστη και ένα μαρμαρογλύπτη. Αγγίζουμε τα υλικά και τα εργαλεία τους, μαθαίνουμε για την έμπνευση και την τεχνική τους. Στο τέλος, δοκιμάζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο σχηματίζοντας ένα ειδώλιο από χαρτόνι και διακοσμώντας ένα κυκλαδικό αγγείο από πηλό.
 
 
Ημέρα 2: ακολουθώντας έναν ημίθεο
 
Ανακατεύουμε τους μύθους με την πραγματικότητα και μαθαίνουμε για τις περιπέτειες του Ηρακλή, ακολουθώντας τον στον πρώτο του άθλο. Στη συνέχεια, γνωρίζουμε τις δυνάμεις άλλων θεών και ηρώων μέσα από τα αγγεία του μουσείου, ζωντανεύουμε τις ιστορίες τους και, στο τέλος, τις εικονογραφούμε με το δικό μας τρόπο.  
 
 
Ημέρα 3: ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο  
 
Με τη βοήθεια και τις οδηγίες ενός Κύπριου εμπόρου, ετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι στη Μεσόγειο. Παρατηρούμε τα αγγεία των αρχαίων εμπόρων, φτιάχνουμε τα δικά μας με την τεχνική στένσιλ, τα γεμίζουμε με τα προϊόντα μας και κατασκευάζουμε σφραγίδες με το λογότυπό μας για την ποιότητα και την προέλευσή τους. 
 
 
Ημέρα 4: περιδιαβαίνοντας στην Αρχαία Αθήνα 
 
Περνάμε μία μέρα στη ζωή ενός αρχαίου Αθηναίου: προπονούμαστε σε ένα Γυμνάσιο, βγάζουμε λόγο με τη βοήθεια μίας κλεψύδρας, ψηφίζουμε στην Αγορά χρησιμοποιώντας όστρακα, ετοιμαζόμαστε για έναν αρχαίο γάμο και απολαμβάνουμε ένα συμπόσιο ανακαλύπτοντας αρχαία εδέσματα. 
 
 
Ημέρα 5: ανακαλύπτοντας ένα σύγχρονο πρωταγωνιστή 
 
Μεταφερόμαστε σε ένα παλιό σπίτι με σύγχρονα αντικείμενα: μέσα από ένα χάρτη εξερεύνησης στους χώρους του νεοκλασικού κτιρίου εντοπίζουμε τα έργα του Ai Weiwei,  ανακαλύπτουμε τα υλικά τους, τη χρήση και την ονομασία τους.  Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε την τεχνική του κολλάζ για να παρέμβουμε σε αρχαία και σύγχρονα αντικείμενα, μπερδεύοντας υλικά και χρήσεις, παρελθόν με παρόν, φαντασία και πραγματικότητα. 
 
ΗΛΙΚΙΕΣ 4-8 ετών
 
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
 
Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου
 
Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες με έναν υπεύθυνο ανά ομάδα.
 
Οι δραστηριότητες κάθε ομάδας προσαρμόζονται στην ηλικία τους. 
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες /κρατήσεις θέσεων 210 7294220

Διεύθυνση: 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ,Νεοφ. Δούκα 4 ,Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1, Αθήνα 

Πόλη: 

Κόστος: 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 80€ Φίλοι ΜΚΤ: €65 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο) Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €65

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/09/2016 - από τις 10:00 έως τις 13:00
06/09/2016 - από τις 10:00 έως τις 13:00
07/09/2016 - από τις 10:00 έως τις 13:00
08/09/2016 - από τις 10:00 έως τις 13:00
09/09/2016 - από τις 10:00 έως τις 13:00