«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2016» στην Αττική

Η Ορνιθολογική μας προσκαλεί για 22η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής) και στην Αττική θα πραγματοποιηθεί:
 
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!

 
Α) Στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον την Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρες 11:00-14:00 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και τους «Φίλους του Πάρκου». Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο προαύλιο της Αίθουσας "Οινοποιείο" δίπλα στο κανάλι και στην είσοδο για το «Κέντρο της Γης» και το Κτήμα Πύργου Βασιλίσσης.
 
Β) Στον πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι το Σάββατο 2 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ορνιθολογική με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών  και των «Φίλων του Δάσους Συγγρού», με τη χορηγία των προϊόντων Planet. Η είσοδος του Κτήματος Συγγρού είναι από τη λεωφόρο Κηφισίας 182, στο ύψος του ΚΑΤ.
 

Γ)  Στο «Αγροκήπιο» Δήμου Ασπροπύργου την Κυριακή 3 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ και τον Δήμο Ασπροπύργου. Το «Αγροκήπιο»  βρίσκεται δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου (οδoί Αγίας Μαρίνης και Καποδιστρίου), κοντά στο Δημαρχείο Ασπροπύργου.

Τα «Χελιδονίσματα 2016» θα υλοποιηθούν σε περισσότερες από 30 πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς - πολιτιστικούς - εθελοντικούς φορείς  και δήμους.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210 8228704 & 210 8227937

Διεύθυνση: 

Στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον την Κυριακή 27 Μαρτίου,
 Στον πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι το Σάββατο 2 Απριλίου,
 Στο «Αγροκήπιο» Δήμου Ασπροπύργου 

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/03/2016 - από τις 11:00 έως τις 14:00