The Christmas Factory

Χριστούγεννα! H μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και το παραμύθι αρχίζει! Τρεις χρονιές και έναν καιρό… Το "The Christmas Factory", το μεγαλύτερο και πιο μαγικό εργοστάσιο Χριστουγέννων, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο κέντρο της πόλης, στον υπέροχο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

 
Ανανεωμένο, με νέα και ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, λαμπερό και ζεστό, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανα παιχνίδια, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και το κυριότερο...με νέα οικονομική πολιτική που περιλαμβάνει προσιτά, εναλλακτικά πακέτα προσφορών! Το "The Christmas Factory" είναι εδώ για να μας κάνει χαρούμενους ξανά!
 
Το “The Christmas Factory” είναι ένας θεσμός της πόλης πλέον που έχει βάλει την Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς καταφέρνει να ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση με πρωταρχικό στόχο η μοναδική αυτή εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και υπόσχεται κι αυτή τη φορά να μας γεμίσει με χαρά!

 

Δείτε αναλυτικά τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης.

Το σύνολο των εργαστηρίων είναι 8 και παρέχονται δωρεάν (συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου).

  

  1. Διαδραστικά εργαστήρια στο Santa’s House by Coca-Cola
    1. Γράμμα στον Αη Βασίλη. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτονται το σπίτι του Άη Βασίλη για να του παραδώσουν το γράμμα που έχουν γράψει στο Ταχυδρομείο, να συνομιλήσουν μαζί του αλλά και να φωτογραφηθούν αγκαλιά.
    2. Ευχή για τους αγαπημένους μας. Μοιράζοντας τη χαρά των Χριστουγέννων σε ακόμα περισσότερο κόσμο, οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γράψουν μια γιορτινή ευχή για τους αγαπημένους τους.
    3. Κατασκευή της μεγαλύτερης κουβέρτας για όλα τα παιδιά. Με την τεχνική του Αργαλείου τα παιδιά μαθαίνουν την παραδοσιακή τέχνη και στη συνέχεια σε ειδικά κάδρα διαστάσεων 1,00 Χ 1,00 τα  παιδιά με διάφορα υφάσματα, πλέκουν την κουβέρτα μαθαίνοντας ταυτόχρονα να δουλεύουν ομαδικά. Στο χώρο θα υπάρχει και ένας παραδοσιακός αργαλειός για διακόσμηση και ενημέρωση.

       
  2.  Διαδραστικά εργαστήρια Toys Factory
    1. Ταχυδρομείο... Τα παιδιά γράφουν το κλασσικό γράμμα στον Αη Βασίλη όμως δεν το ταχυδρομούν φέτος αλλά ... το δίνουν τα ίδια στον Αη Βασίλη.
    2. Εμείς τα Καλικαντζαράκια…. Έχετε κι εσείς την εντύπωση πως τα καλικαντζαράκια είναι άσχημα, κακά και παράξενα? Εμείς ξέρουμε πως είναι έξυπνα, σκανταλιάρικα και χαρωπά. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την αλήθεια για τους καλικάντζαρους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι  γεμάτο αστείες δραστηριότητες.
    3. Παιχνίδια στη χώρα του Αη Βασίλη...Τα ξωτικά, οι καλικάντζαροι, τα αστέρια των γιορτών  και οι νεράιδες των παραμυθιών κάθε μέρα που τελειώνουν τις δουλειές τους μαζεύονται για να παίξουν όλοι μαζί τα παιχνίδια της παρέας. 
    4. Οι βοηθοί του Αη Βασίλη Το ξωτικό που είναι υπεύθυνο για να είναι χαρούμενα όλα τα παιδιά  μας ζήτησε να φτιάξουμε στολίδια για να τα μοιράσει στα παιδιά που δεν θα  μπορέσουν  φέτος να στολίσουν το χώρο τους και το δέντρο τους.

       
  3. Διαδραστικά εργαστήρια Sweet Factory
Το πιο λαχταριστό Εργοστάσιο στεγάζεται εδώ και σας περιμένει γιορτινό και λαμπερό. 5 καταστήματα συνθέτουν την Γλυκιά Αγορά μας και συναγωνίζονται σε χάρη και νοστιμιά! Στον ίδιο χώρο θα βρείτε ένα Εργαστηρι χειροτεχνίας, το Φιλανθρωπικό Bazaar by NOYNOY και ένα Coffee Shop για την απαραίτητη στάση σας.
Δίπλα στην Γλυκιά Αγορά βρήκε την θέση του και το E-Factory! Πώς θα σας φαινόταν να βιντεοσκοπήσετε την χριστουγεννιάτικη ευχή σας και να τη στείλετε σε όποιον επιθυμείτε; Ελάτε στο e-factory και μέσω του site www.thechristmasfactory.gr, στην ενότητα online ευχές, ανεβάστε την ευχή σας στο Facebook, στο Twitter ή στο Instagram σας ή αν προτιμάτε, στείλτε τη με ένα email σε όποιον επιθυμείτε!!!

 

  1. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το Σύνολο του καλλιτεχνικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί σε όλον τον χώρο του “Τhe Christmas Factory”  με βάση την κεντρική σκηνή είναι καθημερινό και συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου.
 
Την φετινή χρονιά το πρόγραμμα θα έχει σαν βάση θεατρικές παραστάσεις, χορωδίες, μουσική από Ωδεία, χριστουγεννιάτικες μπάντες, εμψυχωτικές ομάδες, ιδιαίτερους ξυλοπόδαρους και πολλές μασκώτ.

 

  1. Παιχνίδια Fun Park       
                                                                              
  2. Καρουσέλ... Ένα κλασικό Ιταλικό καρουσέλ με υπέροχη θεματοποίηση, περιμένει όλους τους επισκέπτες για βόλτες νοσταλγικές και παραμυθένιες.                  
Κόστος : 2,5€

  

  1. Ρόδα η κλασική… Η ψηλότερη ρόδα που έχει μπεί ποτέ στο κέντρο της Αθήνας φτάνει φέτος τα 20 μέτρα και τοποθετείται σε νέο σημείο, μπροστά από το Εργοστάσιο Παιχνιδιών προσφέροντας μοναδική πανοραμική θέα από ψηλά σε όλο το Christmas Factory αλλά και μέχρι την Ακρόπολη  
Κόστος : 3€

 

  1. Παγοδρόμιο…Το κλασικό παιχνίδι των Χρστουγέννων όπου οι επισκέπτες φορώντας τα παγοπέδιλα τους τρέχουν στον πάγο !Φέτος το παγοδρόμιο μας θα είναι στην Κεντρική Αυλή 300 τ.μ. και σε σχήμα Οκτάγωνου!              
Κόστος : 9€ I Απεριόριστο

 

  1. Συγκρουόμενα…Αυτοκίνητα...Τα κλασσικά αυτοκινητάκια προσφέρουν στους επισκέπτες απεριόριστες βόλτες ... και συγκρούσεις                                         
Κόστος : 3€

 

  1. Roller Coaster Tornado...Το λέει και το όνομά του.. γρήγορο τρένο, κάνει πολλές στροφές και προσφέρει άφθονη διασκέδαση μαθαίνοντας στους επισκεπτες πώς είναι να ...πετάς με το έλκηθρο του Αη Βασίλη!!!                         
Κόστος : 2,5€

 

  1. Μπαλαρίνα… Παιχνίδι για όλες τις ηλικίες                   
Κόστος : 2,5€

 

  1. Κλασικό Τρένο... Το αγαπημένο τρένο του «The Christmas Factory» που ξεχώρισε στις προτιμήσεις των παιδιών από την πρώτη στιγμή, ταξιδεύει τους επισκέπτες μας σε κάθε γωνιά του Εργοστασίου.
Κόστος : 2,5€

 

  1. Μικρός Δράκος… Παρά το άγριο ονομά του είναι ένα παιδικό παιχνίδι του οποίου η περιστροφική του κίνηση δημιουργεί απίστευτη χαρά στους αναβάτες του.
Κόστος : 2,5€

                                                           

  1. Καράβι Γίγας…. Το μεγαλύτερο καράβι της Ελλάδας έρχεται στο Christmas Factory fun park.Ταξιδέψτε μαζί του!                                                                               
Κόστος : 3€
  1. Αεροπλανάκια…Παιχνίδι για όλες τις ηλικίες                                                         
Κόστος : 2,5€

 

  1. Θεατρική Παράσταση

 

ΡΟΥΜΠΕΛΣΤΙΛΤΣΚΙΝ των ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜ
Μία παράσταση με ζωντανή μουσική, για παιδιά από 5 έως 12 ετών, βασισμένη στις αρχές του αυτοσχεδιασμού, από τον Δημήτρη Δεγαΐτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει σημαντικές κι αγαπημένες παραστάσεις για παιδιά  στο Θέατρο Τέχνης και αλλού.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Ο Ρουμπελστίλτσκιν είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή παραμύθια των αδελφών Γκρίμ. Πολυδιαβασμένο και πολυπαιγμένο τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, τοποθετείται χρονικά από το δίδυμο των παραμυθάδων στο τέλος του Μεσαίωνα. Ο χαρακτήρας Ρουμπελστιλτσκιν προέρχεται από την Γερμανική λαογραφία και το συναντάμε ως Rumpelstilts- ένα μικρό ξωτικό που έκανε θόρυβο με το ραβδί του ή τις κουδουνίστρες του ταράζοντας την ησυχία των ανθρώπων. Η ιστορία του δαιμόνιου αυτού ξωτικού φέρνει τα παιδιά αντιμέτωπα με θέματα όπως  η αλαζονεία και η υπέρμετρη απληστία, θέτοντας το ερώτημα ΠΟΤΕ και ΠΟΥ πρέπει να σταματούν τα “θέλω” των ανθρώπων. Όσο για την τύχη που παραμονεύει, ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα  να την κυνηγήσει, να την κάνει κτήμα του για να γίνει η ζωή του ομορφότερη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Μπορεί κάποιος να γνέσει σανό και να το μετατρέψει σε χρυσάφι;
Μπορεί.....
Μπορεί η κόρη ενός μυλωνά μέσα σε τρείς μέρες να στεφθεί βασίλισσα; Μπορεί......
Μπορεί η τύχη να γίνει σύμμαχος σου για να λύσεις το γρίφο ενός ονόματος; Μπορεί....
Όλα μπορούν να συμβούν σ'ένα παραμύθι από...άχυρο!
 

 

  1. Ραδιοφωνικός Σταθμός
O ραδιοφωνικός σταθμός του “The Christmas Factory” εκπέμπει 24 ώρες και για τους επισκέπτες του χώρου και μέσω διαδικτύου για όλους. Τα απογεύματα τον τόνο για το καθημερινό party θα δίνουν οι παραγωγοί του ΤCF Radio!

 

  1. Εστίαση
Φέτος αλλάζει η  φιλοσοφία και σ'αυτόν τον τομέα. Με την συνεργασία επιχειρήσεων εστίασης το “The Christmas Factory” θα προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες παροχές εξυπηρέτησης σε όλους τους επισκέπτες.
  1. Εστίαση Αλμυρών - 3 Σημεία
  2. Coffee shop 2 Σήμεια - 1 στο Sweet Factory, 1 στο Toys Factory
  3. Γλυκιά Αγορά Μέσα στο Sweet Factory αλλά και σε δύο  Σπιτάκια στον εξωτερικό χώρο της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς γεμάτο καραμέλες και το διάσημο ψητό τσουρέκι Kurtos!

  

  1. Χριστουγεννιάτικη Αγορά
Η γιορτινή Χριστουγεννιάτικη αγορά του The Christmas Factory φέτος μεγαλώνει και αυτή και απλώνεται, όχι μόνο εξωτερικά στην καρδιά του Εργαστασίου Χριστουγέννων, αλλά και εσωτερικά στα κτίρια «Toys Factory» και «Sweet Factory».

 

  1. Υποστηριζόμενα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Η Starkid Family events παραχωρεί τον χώρο της και αυτή την χρονιά σε Ιδρύματα που προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά. Συγκεκριμένα φέτος φιλοξενούνται τα εξής:
 
-Παιδικά Χωριά SOS
-Μπορούμε
-To Χαμόγελο του Παιδιού
-Κιβωτός
-Μαζί για το παιδί
-Φλόγα 
 

“The Christmas Factory”! Ένας παραμυθένιος προορισμός στην καρδιά της πόλης που μας προσκαλεί να γίνουμε για λίγες μέρες όλοι παιδιά, να αφεθούμε στη μαγεία των γιορτών και να πιστέψουμε στα θαύματα.
Ας υποδεχτούμε αυτές τις γιορτές με ελπίδα και πίστη. Ας φτιάξουμε μαζί τα πιο μαγικά Χριστούγεννα του κόσμου, γιατί όπως μας αρέσει να λέμε η μαγεία είναι …στο χέρι μας!

Παρακαλούμε θερμά για γιορτινές δημοσιεύσεις / αναφορές με αγάπη και φαντασία!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Mάθετε περισσότερα για το «The Christmas Factory”: www.thechristmasfactory.gr

Διεύθυνση: 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου: 5,50 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/11/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
28/11/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
29/11/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
30/11/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
01/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
02/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
03/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
04/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
05/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
06/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
07/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
08/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
09/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
10/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
11/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
12/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
13/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
14/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
15/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
16/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
17/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
18/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
19/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
20/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
21/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
22/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
23/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
24/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
25/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
26/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
27/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
28/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
29/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
30/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
31/12/2015 - από τις 10:00 έως τις 22:00
01/01/2016 - από τις 10:00 έως τις 22:00
02/01/2016 - από τις 10:00 έως τις 22:00
03/01/2016 - από τις 10:00 έως τις 22:00
04/01/2016 - από τις 10:00 έως τις 22:00
05/01/2016 - από τις 10:00 έως τις 22:00
06/01/2016 - από τις 10:00 έως τις 22:00