Εργαστήριο φυσικής δόμησης στο σχολείο της φύσης

Το σχολείο της φύσης είναι ένας πρώτυπος παιδικός σταθμός στη Θεσαλονίκη με πρωταρχική προτεραιότητα την αρμονική σχέση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον.

Σε ένα εργαστήριο του περσινού καλοκαιριού με τη συμμετοχή 30 ατόμων, των παιδιών του σχολείου και των γονιών τους, χτίσαμε το σπιτάκι που φαίνεται στις φωτογραφίες και χρησιμεύει σαν παραμυθόσπιτο.

Στον ίδιο χώρο, σε ένα νέο εργαστήριο φέτος, από τις 24 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, θα χτίσουμε έπιπλα για το σπιτάκι και θα εμπλουτίσουμε το χώρο με μανιταρόσπιτα και μια υπαίθρια μπανιέρα. 

 
Θεματολογία θεωρίας:
-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Θεμελίωση.
-Tοιχοποιίες από φυσικά υλικά (cob, πλιθιά, γαιόσακοι, αχυρόμπαλες, αχυροπηλός, τσατμάς, rammed earth, poured earth).
-Στέγες
-Επιχρίσματα.
-Πατώματα
-Φυσικές βαφές.
-Ενεργειακός σχεδιασμός.
 
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.
 
Τόπος: Το σχολείο της φύσης στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Διαμονή: Με σκηνές στο χώρο του εργαστηρίου.  

Χρόνος: Aπό την Πέμπτη 24, μέχρι και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα της Πέμπτης. 

Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας;  Ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν για τη δουλειά, καπέλο και σαγιονάρες και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό. 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μέηλ στο kostas(παπάκι)cob.gr με την ένδειξη "συμμετοχή στο εργαστήριο φυσικής δόμησης" στο οποίο να αναγράφεται το όνομά σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το από που θα έρθετε. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο 6932568126 (Κώστας).   

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος Σεμιναρίου: 65 ευρώ, κόστος που συμπεριλαμβάνει και πλήρη διατροφή (χορτοφαγική).

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/09/2015 - 08:00
25/09/2015 - 08:00
26/09/2015 - 08:00
27/09/2015 - 08:00