Τα Παιδιά πάνε σινεμά eco στο Κατράκειο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Κατράκειο θέατρο θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ eco» από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει προσελκύσει σε όλη τη διάρκειά του περισσότερες από 100.000 οικογένειες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες, παραστάσεις κουκλοθέατρου, καραγκιόζη, να πάρουν μέρος σε θεατρικά δρώμενα , να παίξουν με φουσκωτά και να μάθουν την αξία της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι. Φέτος το θέμα του φεστιβάλ είναι η Οικολογία.

Τις προηγούμενες χρονιές αντί εισιτηρίου οι επισκέπτες του φεστιβάλ έφερναν τρόφιμα και ρούχα για την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών που έχει καταγράψει η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Φέτος το ανταλλακτικό εισιτήριο είναι ανακυκλώσιμα προϊόντα.

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η Οικολογία και γι’ αυτό ονομάζεται «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ eco». Στόχος είναι να μεταδώσει στους μικρούς μας φίλους αλλά και αυριανούς πολίτες το σημαντικό νόημα της Οικολογίας και της Ανακύκλωσης. Όλα τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, οι ταινίες που θα παρουσιαστούν, τα θεατρικά δρώμενα και το κουκλοθέατρο είναι προσαρμοσμένα ώστε το παιδί να αντιληφθεί τη σημαντικότητα της Οικολογίας και πώς ο τρόπος ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο στο Περιβάλλον. Το μήνυμα που πρέπει να πάρει κάθε παιδί είναι ότι η Γη δε μας ανήκει και έχουμε χρέος να την παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, να τη σεβόμαστε και να την αγαπάμε, όπως σεβόμαστε και αγαπάμε το ίδιο μας το σπίτι.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

« Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε για 3η χρονιά αυτή τη γιορτή για τα παιδιά. Στο Κατράκειο θέατρο θα στηθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη στην οποία θα προβληθούν παιδικές ταινίες και παράλληλα ο χώρος θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο παιδότοπο με ελεύθερη είσοδο για όλους. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη να ακονίσουμε τη φαντασία των παιδιών και να πολλαπλασιάσουμε τα χαμόγελα μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη».

Ακόμη, στο Κατράκειο  θέατρο θα πραγματοποιηθούν ‘ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ’ από τον ΟΤΕ & την COSMOTE.

Στο χώρο θα υπάρχει και ειδικό parking ποδηλάτων. 

Αναλυτικό πρόγραμμα

17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 ΟΙ ΧΑΝΑ ΖΟΟ LIVE

Οι XANA ZOO έρχονται για μια μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Κατρακείου.

Ελάτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε την Καμήλα, τον Σκαντζόχοιρο, την Κατσίκα, τον Φαταούλα, τον Αστακό και όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη.

18-21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Πέμπτη 18 Ιουνίου 21.00

«ΕΝΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΣ SUPER ΗΡΩΑΣ»

Παρασκευή 19 Ιουνίου 21.00

«ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΚΑΡΑΚΗΣ Η ΤΑΙΝΙΑ»

Σάββατο 20 Ιουνίου 21.00

«ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ»

Κυριακή 21 Ιουνίου 21.00

«ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ»

17-21 Ιουνίου 18:00-21:00

Παραστάσεις Θέατρο Σκιών από το Θίασο Αθανασίου κάθε βράδυ / Θεατρικές Παραστάσεις / Face painting / Παιχνίδι με τα ΦΟΥΣΚΩΤΑ / BUNGEE TRAMPOLINE ελεύθερα για όλους!

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη βοήθεια και των οικολογικών & ανακύκλωσης εταιριών και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη.

 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/06/2015 - 18:00
18/06/2015 - 18:00
19/06/2015 - 18:00
20/06/2015 - 18:00
21/06/2015 - 18:00