Ευρωπαϊκή Νύχτα και Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Atelier Σπύρου Βασιλείου

Το Atelier Σπύρου Βασιλείου, σε συνεργασία με τη Big Olive, διοργανώνει μία σειρά δράσεων, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Νύχτας και της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.


Σάββατο 16 Μαΐου 2015 - Αστικές Αναπλάσεις
Ο προτεινόμενος περίπατος περιλαμβάνει μια αναλυτική περιήγηση στο πρώτο μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης που υλοποιήθηκε στην Αθήνα (2000-2001), υπό το πλαίσιο προετοιμασίας της πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Πρόκειται για τη διαμόρφωση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την επέκταση αυτής στην Αποστόλου Παύλου, πρόταση που σχεδιάστηκε & υλοποιήθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου. Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ενοποίησης των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας συνδυάζεται με τις διαμορφώσεις του Δημήτρη Πικιώνη στην πρόσβαση προς το Θέατρο του Ηρωδείου, αλλά και τον ευρύτερο πεζοδρομημένο χώρο γύρω από τον Αγ. Δημήτριο Λουμπαρδιάρη στο λόφο Φιλοπάππου.
Ημέρα: Σάββατο 16 Μαΐου, Ώρα: 12:00
Ελένη Κανετάκη, Δρ. αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ
Κόστος συμμετοχής:  20€, εκπαιδευτικοί 15€, φοιτητές 10€

Σάββατο 16 Μαΐου 2015 – Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Σπύρος Βασιλείου. Ο άνθρωπος πίσω από τον καλλιτέχνη
Το Atelier Σπύρου Βασιλείου συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία ιδιαίτερη ξενάγηση, που θα αφορά τον ίδιο το Σπύρο Βασιλείου, σε μία προσπάθεια ανάδειξης στοιχείων του ανθρώπου που βοηθάνε στην καλύτερη κατανόηση του έργου του. Μέλη της οικογένειάς του θα διηγηθούν ιστορίες από τη ζωή του, αναδεικνύοντας πτυχές της προσωπικότητάς του, οι οποίες αποτυπώθηκαν στο έργο του.


Παράλληλα θα προβάλλεται το επεισόδιο της εκπομπής "Μονόγραμμα" που ήταν αφιερωμένο στον καλλιτέχνη.
Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 21.00. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 24.00.
Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 – Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
Τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τα μέλη της οικογένειας του καλλιτέχνη, εστιάζοντας όχι μόνο στο έργο του Σπύρου Βασιλείου, αλλά και στο χώρο όπου έζησε και δημιούργησε, ο οποίος στεγάζει σήμερα το Atelier Σπύρου Βασιλείου. Η μετακόμιση από τον αριθμό 6 στο 5, τα αντικείμενα που ανέδειξε, δίνοντας τους πρωταγωνιστικό ρόλο στους πίνακές του, η θέα στην Ακρόπολη και όλα όσα τον ενέπνευσαν στη μακρόχρονη δημιουργική του πορεία.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στα αγγλικά.
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 23 Μαΐου 2015 - Φωτογραφικό Σεμινάριο
Χρησιμοποιήστε την πόλη ως φόντο κι ως καμβά για να αποτυπώσετε την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τις γωνίες και τις αντιθέσεις της. Σε μία περιήγηση που ενώνει γειτονιές κι αποκαλύπτει σημεία εν πολλοίς άγνωστα ακόμα και στους ίδιους τους Αθηναίους, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τον φωτογραφικό φακό με τον βέλτιστο τρόπο για να καταγράψουν στιγμιότυπα εν κινήσει. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους τύπους κάμερας και όλα τα επίπεδα χρηστών.
Ημέρα Σάββατο 23 Μαΐου, Ώρα: 18:00
Χριστίνα Χαριστού, αρχιτέκτων μηχανικός ΔΠΘ, φωτογράφος
Κόστος συμμετοχής:  20€, εκπαιδευτικοί: 15€, φοιτητές: 10€


*Κρατήσεις για τις ξεναγήσεις στο 210 9231502 και ηλεκτρονικά στο atelier@spyrosvassiliou.org
*Για τον περίπατο και το φωτογραφικό σεμινάριο αγοράστε το εισιτήριό σας online μέσω κάρτας παρακάτω
http://bigolive.org/collections/seminars/products/seminar7
http://bigolive.org/collections/seminars/products/seminar8.
Με την αγορά θα σας αποσταλεί το ακριβές σημείο έναρξης του περιπάτου. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@bigolive.org

info box

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/05/2015 - 18:00
17/05/2015 - 18:00
18/05/2015 - 18:00