Δύο τυχερές αναγνώστριες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Η Φόνισσα" διασκευασμένο από την Μαργαρίτα Ιωαννίδου (Μόνο για ενήλικες)

Το pamebolta.gr  σε συνεργασία με την Μαργαρίτα Ιωαννίδου δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερές αναγνώστριες να κερδίσουν από  ένα αντίτυπο του βιβλίου  «Η Φόνισσα» διασκευασμένο από την Μαργαρίτα Ιωαννίδου. 

Το βιβλίο θα κυκλοφορίσει απο τις εκδόσεις Ανατολικός και μπορείτε να το βρείτε απο την Παρασκευή 29 Μαίου σε κεντρικά βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλετε.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, θα πρέπει:

να κάνετε Like στη σελίδα του pamebolta.gr στο instagram:

https://www.instagram.com/pamebolta

και να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας  στη φόρμα ανάρτησης προσωπικών δεδομένων του pamebolta.gr, η οποία βρίσκεται στο τέλος του άρθρου.

Οι  νικήτριες  θα λάβουν  το αντίτυπο του συγκεκριμένου βιβλίου με courrier, αρκεί μόλις δουν δημοσιευμένο το όνομά τους στο τέλος του διαγωνισμού, να στείλουν   στο e-mail του pamebolta.gr (info@pamebolta.gr) τα πλήρη στοιχεία τους, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με τ.κ. και το  τηλ. επικοινωνίας τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο "H Φόνισσα"

Η «Φόνισσα» θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, και ένα από τα πιο σημαντικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Η δράση της ιστορίας εξελίσσεται στη Σκιάθο, κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Κεντρικό πρόσωπο του έργου είναι η Φραγκογιαννού, μια ηλικιωμένη χήρα. Η Φραγκογιαννού έχει ζήσει μια βασανισμένη ζωή. Η πείρα την δίδαξε ότι η ζωή για μια γυναίκα είναι γεμάτη στενοχώριες. Πιστεύει ότι η γέννηση ενός κοριτσιού φέρνει μόνο δυστυχία. Και στο ίδιο το κορίτσι, αλλά και στους γονείς του, ιδίως αν είναι φτωχοί.

Στην αρχή της ιστορίας, βλέπουμε τη Φραγκογιαννού να ξενυχτάει για μέρες, δίπλα στην κούνια της άρρωστης νεογέννητης εγγονής της. Τότε περνούν από το μυαλό της όλες οι δύσκολες στιγμές της ζωή της. Η κούραση και η αϋπνία την κάνουν να παραλογίζεται, και σκοτώνει το μωρό. Αν και αρχικά νιώθει τύψεις, κατά βάθος δεν μετανιώνει για την πράξη της. Αντίθετα, αρχίζει να πιστεύει ότι ίσως είναι θέλημα Θεού να βοηθήσει τον κόσμο, σκοτώνοντας τα μικρά κορίτσια.

Στη συνέχεια, η Φραγκογιαννού θα κάνει και άλλα εγκλήματα, πάντοτε πιστεύοντας ότι τα κάνει «για καλό». Αν και δεν συνειδητοποιεί ακριβώς το κακό που κάνει, αρχίζει να νιώθει φοβερές τύψεις. Η αστυνομία αρχίζει να την υποψιάζεται, και η Φραγκογιαννού θα προσπαθήσει να ξεφύγει στα βουνά.

Ποια θα είναι η τύχη της τελικά; Θα καταφέρει να σωθεί ή θα τιμωρηθεί για τα εγκλήματά της; Θα την κρίνει άραγε «η δικαιοσύνη του Θεού» ή «η δικαιοσύνη των ανθρώπων»;

Εδώ είναι μια απλοποιημένη μορφή του βιβλίου, κατάλληλη για ξενόγλωσσους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σαν δεύτερη/ξένη γλώσσα. Είναι κυρίως κατάλληλο για μαθητές μέσου επιπέδου γλωσσομάθειας (Β1-Β2).

Λίγα λόγια για την Μαργαρίτα Ιωαννίδου

Η Μαργαρίτα Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά, και εργάστηκε σαν Ορκωτή Λογίστρια.

Με την διδασκαλία των Ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας ασχολήθηκε εθελοντικά για δυο χρόνια, κάνοντας μαθήματα σε μετανάστες.

Έχει απλοποιήσει για ξενόγλωσσους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σαν δεύτερη/ξένη γλώσσα τα παρακάτω έργα της ελληνικής λογοτεχνίας:

«Οι Έμποροι των Εθνών» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Έκδοση 2019)

«Το Μόνο της Ζωής του Ταξίδι» του Γεώργιου Βιζυηνού (Έκδοση 2018)

«Ποιος ήταν ο Φονιάς του Αδελφού μου» του Γεώργιου Βιζυηνού (Έκδοση 2017)

«Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα (Έκδοση 2012)

Όλες οι παραπάνω διασκευές είναι κυρίως κατάλληλες για μαθητές μέσου επιπέδου γλωσσομάθειας (Β1 – Β2).

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. Αγγελοπούλου Αδαμαντία - Σίφνος
  2. Φωτόπουλος Γιάννης - Αθήνα