Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Το μόνο ταξίδι της ζωής του"

Το Pamebolta.gr δίνει την ευκαιρία σε 5 τυχερούς να κερδίσουν από μιά διπλή πρόσκληση για την Κυριακή 10/1/2016 ώρα 11.30 το πρωί για την παιδική μας παράσταση "Το μόνο ταξίδι της ζωής του" του Γ. Βιζυηνού στο θέατρο Κάππα

Μετρώντας δύο μήνες επιτυχίας με την παράσταση «Το μόνο ταξίδι της ζωής του» του Γ.Βιζυηνού  σεειδική διασκευή για παιδιά, η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά υποδέχεται τις ημέρες των εορτών στοθέατρο Κάππα (Κυψέλης 2) με μία έκτακτη εορταστική παράσταση. Έτσι, εκτός από τις Κυριακές στις 11.30 το πρωί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αγαπημένο έργο τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς (Σάββατο 2 Ιανουαρίου) στις 11.30 το πρωί.

  Στο διήγημα – παραμύθι του Γεώργιου Βιζυηνού το ρόλο του ονειροπόλου παππού έρχεται να ερμηνεύσει μοναδικά στη σκηνή ο Κώστας Αρζόγλου. Μαζί με έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών και μουσικών, θα ταξιδέψουμε από τη Θράκη ως την Κωνσταντινούπολη συντροφιά με τη μαγική φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ.

Η αριστουργηματική γραφή του Βιζυηνού εμπνέει το γνωστό σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά να ζωντανέψει την συγκινητική ιστορία του Γιωργή, ενός παιδιού, που ξεκινά από τον τόπο του, τη Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, για να μαθητεύσει σε ραφτάδικο της Κωνσταντινούπολης και το ταξίδι της επιστροφής του με σκοπό να συναντήσει για τελευταία φορά το πιο αγαπημένο του πρόσωπο. Η θεατρική εκδοχή του διηγήματος είναι μια περιπέτεια γεμάτη συγκίνηση, αγωνία και χιούμορ, που πλημμυρίζει από μυρωδιές, αρώματα και μουσικά ακούσματα της Πόλης, μπολιάζεται με τα πιο γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά παραμύθια, ενώ φωτίζει μια από τις πιο τρυφερές σχέσεις στην οικογένεια, τη σχέση παππού-εγγονού.

«… - Γιωργάκη μου, ποιαν αγαπάς κι ολημερίς την τραγουδάς;

- Παππού!

-  Πήγες στην Πόλη, ψυχή μου! Πήγες στην Πόλη! Είδες πολύ κόσμο;

-  Ναι, παππού. Είδα τη Σηλυβριά με το Παραπόρτι ψηλά - ψηλά με κάτι μύλους που έχουν φτερά και γυρίζουν με τον άνεμο.

-  Άστα αυτά! Πέρασες από τη χώρα που ψήνει ο ήλιος το ψωμί και είδες τους Σκυλοκέφαλους;…»  (απόσπασμα από το έργο)

«Τα ταξίδια του παππού μου», γνωστά σε παιδιά και νέους από τα σχολικά  βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δραματοποιηθούν με τη χρήση ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, θεάτρου σκιών και πολυμέσων σε ένα μοναδικό σκηνικό περιβάλλον, που θα μεταφέρει το κοινό σε τόπους μακρινούς μα τόσο οικείους.

 

Ετικέτες: 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. ΝΑΚΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ
  2. ΚΑΘΟΠΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  3. ΒΙΤΖΙΛΑΙΟΥ ΑΝΝΕΤΑ
  4. ΣΙΕΜΟΣ ΒΑΣΊΛΗΣ
  5. ΛΥΡΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ