Το Μόλεμα

Το «Μόλεμα» είναι μια ιστορία για την υπευθυνότητα που χρειάζεται να δείχνουμε απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους όταν παρουσιάζεται μια δυσκολία.

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς, με το μοναδικό του ταλέντο να αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα μέσα από τα διασκεδαστικά του κείμενα, και η Ναταλία Καπατσούλια, με την πολύχρωμη και χιουμοριστική της εικονογράφηση, δημιούργησαν Το μόλεμα, ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι έπαθαν τα πουλερικά και φοράνε γυαλιά ηλίου και τσεμπέρια; Γιατί ξεθωριάζουν τα φτερά τους; Από πού έρχονται όλες αυτές οι οδηγίες για συχνό πλύσιμο; Και, αλήθεια τώρα: Για πόσο καιρό πρέπει να μείνουν κλεισμένα μέσα στις φωλιές τους; Για όλα φταίει το μόλεμα!

Μόλεμα θα πει μόλυνση και ρύπανση ή λέρωμα, θα πει όμως και λοιμός και επιδημία. Στην προκειμένη περίπτωση είναι μια παράξενη ασθένεια, η οποία απειλεί τα πουλερικά που ζουν ανέμελα στη φάρμα «Ο Μακάριος». Αρχικά, όλα τα πτηνά παραξενεύονται και αντιδρούν όταν το περιστέρι καταφθάνει με τα δυσάρεστα νέα. Μια χαρά είναι η ξέγνοιαστη ζωή στη φάρμα, με παιχνίδι, βόλτες, καθαρό νερό και τροφή, και καθόλου δεν θέλουν να πάρουν στα σοβαρά αυτή την αόρατη απειλή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες προστασίας από το μόλεμα, αλλάζοντας την καθημερινότητά τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται και αρχίζουν να τηρούν τα μέτρα, κι ας φαίνεται η ζωή ανυπόφορη μέσα στις φωλιές.

Οι μέρες περνούν, τα πουλερικά ακολουθούν βήμα βήμα όλους τους νέους κανόνες, προστατεύοντας τα ίδια αλλά και τα άλλα πτηνά γύρω τους. Έτσι το μόλεμα, όπως σιγά σιγά ήρθε, φεύγει, και η ζωή στη φάρμα όχι απλά επιστρέφει στον παλιό της ρυθμό, αλλά γίνεται καλύτερη: όλα τα πτηνά τώρα ξέρουν καλά πως όσο σημαντικό είναι να νοιάζεσαι και να προστατεύεις τον εαυτό σου, αλλά τόσο είναι να υπολογίζεις και να προστατεύεις και τους άλλους.

Εικονογραφημένα για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Σελίδες: 24

Σχήμα: 22 Χ 22

Μαλακό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-484-576-7

Τιμή: 4,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: 

Φίλιππος Μανδηλαράς