Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Η διαχρονική ιστορία για το θαύμα των Χριστουγέννων στη σειρά εφηβικής λογοτεχνίας των εκδ. Φουρφούρι.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας στριμμένος γεροπαράξενος, άκαρδος και αδίστακτος με όλους, λατρεύει το χρήμα και, το χειρότερο απ’ όλα, περιφρονεί τα Χριστούγεννα! Θεωρεί πως είναι μια ανοησία και η αγαπημένη του φράση όταν αναφέρεται σ’ αυτά είναι «Μπα, κουραφέξαλα!». Γίνεται λοιπόν ένας τέτοιος άνθρωπος να αλλάξει και να γίνει φιλάνθρωπος, αγαπησιάρης και κεφάτος, ο πιο μεγάλος οπαδός της γιορτής στο Λονδίνο; Γίνονται άραγε θαύματα;
Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ δέχεται κάποιους πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες, που του φέρνουν για δώρα σημαντικά μαθήματα ζωής. Το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων θα του δείξουν τον δρόμο της αγάπης κι έτσι θα περάσει τα πρώτα του αληθινά Χριστούγεννα! Βλέπετε; Ποτέ δεν είναι αργά για θαύματα!

Ο Τσαρλς Ντίκενς (1812-1870) ήταν άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο κορυφαίος μυθιστοριογράφος που ανέδειξε η βικτοριανή Αγγλία και από τους σπουδαιότερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξε σφοδρός επικριτής τόσο των ταξικών διαιρέσεων της αγγλικής κοινωνίας του 19ου αιώνα. Η νουβέλα του 1843, Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, είναι μια διδακτική ιστορία που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης και σκεπτικισμού, αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστη και αγαπημένη. Συνεχίζει να εμπνέει διασκευές σε κάθε καλλιτεχνικό είδος.

Για παιδιά ηλικίας 12+

Μεταφραστής: Νίκος Στρατηγάκης

Διαστάσεις:14 X 21

Σελίδες:136

Ημερομηνία έκδοσης :25/11/2019

ISBN: 978-618-84463-5-9

Τιμή:9.99 ευρώ

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

12+

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Φουρφούρι

Συγγραφέας: 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΙΚΕΝΣ