Το φάντασμα στο τσίρκο του Χειμώνα

Ένα συλλεκτικό βιβλίο – δώρο, για μια ιστορία φαντασμάτων γεμάτη μυστήριο, υφασμένο στον καμβά του διάσημου Τσίρκου του Χειμώνα και του βιβλίου που εκδόθηκε με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων του.

… Ο ένας είναι λογικός, ο άλλος προληπτικός. Οι δυο τους έχουν ζήσει πολλά. Ο Ντίνο είναι σίγουρος ότι ένα φάντασμα στοιχειώνει το τσίρκο. Η έρευνα που θα κάνουν ξεκινάει από τους διαδρόμους του διάσημου τσίρκου και φτάνει στην παράσταση. Το κλειδί του μυστηρίου είναι η Μαρίνα Αντς, μια θηριοδαμάστρια με μαγικές ικανότητες….

Σπάνια ένα βιβλίο κατορθώνει τόσο γρήγορα και τόσο άμεσα να σε ταξιδέψει στις μαγικές σελίδες του. Να είναι το θέμα του; Να είναι η εικονογράφηση; Να είναι οι γιγάντιες σελίδες του που σε ρουφάνε κυριολεκτικά μέσα του; Ότι κι αν είναι τελικά, το αποτέλεσμα είναι ότι ξαφνικά βρίσκεσαι στο λατρεμένο Παρίσι, στις κουίντες του διάσημου Τσίρκου του Χειμώνα, παρέα με δυο φλύαρα φιλαράκια, τον πίθηκο Σπίριτ και τον παπαγάλο Ντίνο να προσπαθείς να ανακαλύψεις μαζί τους αν υπάρχουν τελικά φαντάσματα! Μαγεία!! Θα μιλήσετε με ελέφαντες, τίγρεις, γάτες και …παπαγάλους ώσπου τελικά την απάντηση θα δώσουν τα κόκκινα σοφά μυρμήγκια! Μαγεία διπλή!

Την υπερπολυτελή έκδοση συμπληρώνει ένα παράρτημα στο τέλος του κειμένου με το γοητευτικό ιστορικό του διάσημου Τσίρκου του Χειμώνα που ξεκίνησε το 1852 σαν μια ιδέα του αρχιτέκτονα Ζακ Ιτόρφ την περίοδο της βασιλείας του Ναπολέοντα του Γ’.

Ο συγγραφέας του, Φρεντ Μπερνάρ παίζει ένα παιγνίδι εναλλαγής ρόλων με τους δυο ήρωές του, που μιλούν πάντα σε πρώτο πρόσωπο και όσο απίθανα και αν είναι όλα, καταλήγει στο πολύ πολύ γήινο και αληθινό : Ο καιρός δεν επιτρέπει εξόδους, αποφασίζουν λοιπόν να μείνουν μέσα, στα ζεστά. Ο ένας θα διαβάζει το Φάντασμα της Όπερας και ο άλλος θ΄ακούει. Έτσι είναι οι πραγματικοί φίλοι.

Η εικονογράφηση του Φρανσουά Ροκά, επιβλητική, με γήινα χρώματα και απίθανες λεπτομέρειες. Νομίζεις ότι πραγματικά ζεις μέσα στο ιστορικό τσίρκο! Όσο για τον Ντίνο και τον Σπίριτ, νομίζεις θα ξεπηδήσουν έξω από τις σελίδες για μια τρελή βόλτα στο δωμάτιό σου!

Για παιδιά ηλικίας: 7 +

Συντελεστές: Roca, François (Εικονογράφος), Εύη Γεροκώστα (Μετάφραση)

Σελίδες: 48

ISBN: 9786185151744

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Συγγραφέας: 

Bernard Fred, Γεροκώστα Εύη