Η Σεραφίνα και το στριφτό ραβδί

H «Σεραφίνα και το στιφτό ραβδί» είναι το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Ρόμπερτ Μπίτι, τα βιβλία του οποίου έχουν γίνει μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, «Η Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας» (Ελληνικά Γράμματα, 2018), η δωδεκάχρονη ηρωίδα, ένα γενναίο και ασυνήθιστο κορίτσι που προσπαθεί να ορίσει τη θέση της στον κόσμο, έρχεται αντιμέτωπη με μια μυστηριώδη ανδρική φιγούρα που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών στην αρχοντική Έπαυλη Μπίλτμορ.

Στο δεύτερο βιβλίο η Σεραφίνα βγαίνει από τις σκιές και τα σκοτάδια του υπογείου της Έπαυλης. Κάθε νύχτα συναντά τη μητέρα της στο δάσος και μαθαίνει να κυνηγάει. Τώρα όμως αισθάνεται διχασμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ώσπου μια σκοτεινή, κρύα νύχτα, συναντά μια παράξενη και ανατριχιαστική φιγούρα στο δάσος και δέχεται επίθεση από μια αγέλη άγριων κυνηγόσκυλων.

Η Σεραφίνα πιστεύει πως ο άγνωστος δεν είναι μόνος, αλλά έχει στείλει τον συνεργό του μεταμφιεσμένο στο Μπίλτμορ. Κάποιος ή κάτι προκαλεί χάος στην Έπαυλη• και όχι μόνο: όλα τα πλάσματα στην οροσειρά Μπλου Ριτζ διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο. Η Σεραφίνα ξέρει ότι πρέπει να νικήσει το κακό. Αλλά για να τα καταφέρει, πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα της και να συναντήσει επιτέλους το πεπρωμένο της. Η δύναμη της φιλίας και της αφοσίωσης, η αξία της διαφορετικότητας, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση και τα ζώα αναδεικνύονται μέσα από τις σελίδες αυτού του υπέροχου βιβλίου, που διαδραματίζεται σε ένα από τα πλέον ιστορικά αρχοντικά της Αμερικής.

«O Beatty συνεχίζει να πλάθει έναν συναρπαστικό μαγικό κόσμο… το δεύτερο βιβλίο, ακόμα καλύτερο από το πρώτο, κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία από την αρχή έως το τέλος». Kirkus Reviews

«Ένα ανατριχιαστικό, συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα για παιδιά …και όχι μόνο!»School Library Journal

Ο Ρόμπερτ Μπίτι ζει στο Άσβιλ στη Βόρεια Καρολίνα μαζί με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους. Υπήρξε πρωτοπόρος του cloud computing, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Plex Systems, διευθυντής του περιοδικού Narrative και συνιδρυτής της www.beatty-robotics.com.

Μετάφραση: Γιούλη Δελιοπούλου

Σχήμα: 13 Χ 20

Σελίδες:445

Εξώφυλλο: Μαλακό

ISBN:978-960-19-0751-2

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Συγγραφέας: 

Ρόμπερτ Μπίτι