Η Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας

Η "Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας" είναι το πρώτο από τα δύο βιβλία της σειράς με ηρωίδα τη Σεραφίνα, ένα γενναίο και ασυνήθιστο κορίτσι που ψάχνει την αλήθεια της γέννησής της και προσπαθεί να ορίσει τη θέση της στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο, μια ιστορία φαντασίας και μυστηρίου, από τον πολυβραβευμένο Ρόμπερτ Μπίτι, που έχει κερδίσει την καρδιά των νεαρών αναγνωστών στις ΗΠΑ και τα βιβλία του έχουν γίνει μπεστ σέλερ.

Η 12χρονη Σεραφίνα δεν είχε ποτέ κανέναν λόγο να παρακούσει τον μπαμπά της και να μπει σε περιπέτειες μακριά από την Έπαυλη Μπίλτμορ. Άλλωστε υπήρχαν αμέτρητα μέρη για να εξερευνήσει μέσα στο πελώριο αρχοντικό του 19ου αιώνα, ιδιοκτησία της οικογένειας Βάντερμπιλτ. Το μόνο που έπρεπε να προσέχει ήταν να μην τη δει κανείς. Κανείς από τους αριστοκρατικούς ενοίκους των επάνω ορόφων δεν γνωρίζει την ύπαρξή της. Εκείνη και ο μπαμπάς της, συντηρητής του μηχανικού εξοπλισμού της έπαυλης, ζουν κρυφά στο υπόγειο.

«Οι Βάντερμπιλτ είναι καλοί άνθρωποι, Σέρα», της είχε πει ο μπαμπάς της, «αλλά δεν είναι σαν κι εμάς. Όταν έρχονται προς τα εδώ, θα εξαφανίζεσαι. Δεν θα αφήσεις ποτέ κανέναν να σε δει…»

Η Σεραφίνα έχει γίνει ειδική στο να κινείται απαρατήρητη, όχι μόνο για να παγιδεύει αρουραίους στο υπόγειο αλλά και για να αποφεύγει ανθρώπους.Κανείς δεν την έχει προσέξει καθώς παρατηρεί τους καλεσμένους με τις υπέροχες άμαξες ή καθώς διαβάζει βιβλία μέσα στην Αίθουσα με τις Βιβλιοθήκες του κυρίου Βάντερμπιλτ. Το σκοτάδι και οι σκιές είναι οι καλύτεροι φίλοι της. Έτσι είναι η μόνη που γνωρίζει ποιος είναι ο δράστης, ο υπεύθυνος για την ξαφνική εξαφάνιση παιδιών στο Μπίλτμορ: μια δαιμονισμένη ανδρική φιγούρα με μαύρο μανδύα που παραμονεύει τις νύχτες στους διαδρόμους της έπαυλης. Αφότου η ίδια κατάφερε να του ξεφύγει, διακινδυνεύει τα πάντα ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον Μπρέινταν Βάντερμπιλτ, τον νεαρό μοναχικό ανιψιό των ιδιοκτητών της έπαυλης. Οι δυο τους πρέπει να αποκαλύψουν την ταυτότητα του Άνδρα με τον Μαύρο Μανδύα… πριν οι «δυνάμεις του κακού» εξαφανίσουν όλα τα παιδιά.

Η αναζήτηση της αλήθειας οδηγεί τη Σεραφίνα βαθιά μέσα στο σκοτεινό και απειλητικό δάσος, στο οποίο της έχουν απαγορεύσει να πηγαίνει. Εκεί θα ανακαλύψει μια ξεχασμένη μαγική κληρονομιά που συνδέεται άρρηκτα με τη δική της παράξενη ταυτότητα. Στην προσπάθειά της να σώσει τα παιδιά, η Σεραφίνα θα βρει τις απαντήσεις που θα φωτίσουν το μυστήριο και του δικού της παρελθόντος.

Μετά από αυτή την περιπέτεια, η Σεραφίνα «ήξερε καλά πια πως στον κόσμο μπορεί να υπήρχαν σκοτεινές δυνάμεις πολύ πιο επικίνδυνες από όσο μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ωστόσο υπήρχαν επίσης και φωτεινές». Και «ήξερε πως η μοίρα της δεν οριζόταν από το πώς ή το πού είχε γεννηθεί αλλά από τις επιλογές που θα έκανε, καθώς και τις μάχες που θα επέλεγε να δώσει».

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το βιβλίο, μαζί με τις περιπέτειες και το έντονο μυστήριο που περιβάλλουν τη Σεραφίνα, αποτυπώνει και τις συνήθειες της αστικής τάξης του 19ου αιώνα και τον ειδυλλιακό τρόπο ζωής των αστών που κατοικούσαν στην αμερικανική εξοχή, όπως στην επιβλητική Έπαυλη Μπίλτμορ και τη μοναδική δασοσκέπαστη κοιλάδα του ποταμού Φρεντς Μπροντ στα απέραντα βουνά της Βόρειας Καρολίνας.

Μετάφραση: Γιούλη Δελιοπούλου

Σχήμα: 13 Χ 20

Σελίδες:334

Εξώφυλλο: Μαλακό

ISBN:978-960-19-0661-4

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Συγγραφέας: 

Ρόμπερτ Μπίτι