Τα ασημένια πατίνια

Στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 και συνεχίζει μετά από 52 χρόνια να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα, κυκλοφορούν τα Ασημένια πατίνια της Μέρι Μέιπς Ντοντζ, μια γοητευτική ιστορία για τη σημασία που έχουν στη ζωή των παιδιών αξίες όπως η φιλία, η αυταπάρνηση και η αλληλεγγύη. Ένα κλασικό βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας, με πλούσιες λεπτομέρειες για τη ζωή στην Ολλανδία τον 19ο αιώνα, που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Ολλανδία, 19ος αιώνας. Στα παγωμένα κανάλια μια χαρούμενη ομάδα αγοριών και κοριτσιών προετοιμάζεται για έναν μεγάλο διαγωνισμό πατινάζ. Ανάμεσά τους και δύο αδέλφια, ο Χανς και η Γκρέτελ, κάνουν όνειρα για το μεγάλο έπαθλο: ένα ζευγάρι υπέροχα ασημένια πατίνια. Πώς, όμως, μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό και να κερδίσουν στη μεγάλη παγοδρομία όταν τα πατίνια με τα οποία κάνουν προπόνηση είναι ξύλινα και χειροποίητα;

Επιπλέον, τα δύο αδέλφια εργάζονται για να στηρίξουν τη φτωχή οικογένειά τους και το άρρωστο πατέρα τους. Θα καταφέρουν ο Χανς και η Γκρέτελ να ξεπεράσουν όλες τις αντιξοότητες και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους; Σε αυτό το μυθιστόρημα, με έντονη δράση και συγκινητική ατμόσφαιρα, οι παιδικοί ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με πολλά διλήμματα. Οι επιλογές τους εξακολουθούν να εκπλήσσουν και να συγκινούν αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από εκατόν πενήντα χρόνια.

Σειρά: Γαλάζια Βιβλιοθήκη

Για παιδιά ηλικίας 8+

Μετάφραση: Γεωργία Δεληγιάννη-Αναστασιάδη

Σελίδες: 264

Διαστάσεις: 14 Χ 20,5

ISBN: 978-618-02-1131-3

Τιμή: 9,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: 

Μέρι Μέιπς Ντοντζ