Ο Μικρός Πρίγκιπας + cd

«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Τα μάτια δε βλέπουνε βαθιά την αλήθεια...».

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι από τις σημαντικότερες παραμυθένιες νουβέλες στην παγκόσμια λογοτεχνία διαχρονικά.

Ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ μέσα από την ιστορία του μικρού αυτού αγοριού πολεμά τη ματαιοδοξία και την απληστία και μιλά για την εμπιστοσύνη στη φύση, για τη φιλία και την αληθινή ευτυχία.

Η γνωστή ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, διασκευασμένη για θεατρική παράσταση. Ένα έργο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και χαρούμενη διάθεση. Ένα έργο γεμάτο σύμβολα κι ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί που έχει έρθει από έναν μικρό πλανήτη. Ο Μικρός αυτός Πρίγκιπας ένιωθε μόνος του και ήθελε έναν φίλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του. Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος. Πέρασε μέσα από βουνά και ερήμους. Έπειτα γνώρισε μια αλεπού. Γίνανε φίλοι. Τον σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει, δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς! Η παράσταση ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του...

Στον ψηφιακό δίσκο που συνοδεύει την έκδοση οι μικροί μας φίλοι θα ακούσουν όλη την παράσταση που ανέβηκε το Νοέμβριο του 2014 στο θέατρο «Ιλίσια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Παίζουν και τραγουδούν:
Δημήτρης Αγοράς (πιλότος), Αλέξης Βιδαλάκης (Βασιλιάς, Γεωγράφος, Φίδι), Γιώργος Γιόκοτος (Μικρός Πρίγκιπας), Δημήτρης Καπετανάκος (Τούρκος Αστρονόμος, Μεθυσμένος, Ηλεκτρολόγος, Σταθμάρχης), Δανάη Σδούγκου (Ματαιόδοξη, Αλεπού), Μαριλίζα Χρονέα (Λουλούδι, Επιχειρηματίας, Έμπορος στο τρένο)

Αφηγητής: Δημήτρης Αδάμης
Πλήκτρα-μαντολίνο-βιολί: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Συμμετέχει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Crescento
Στο CD τραγουδούν και οι: Ελένη Καρακάση και Κωνσταντίνος Παππάς.

Παραμύθι-θεατρικό (για παιδιά ηλικίας 3-10 ετών)

Eικονογράφος: Νίκος Κουμαριάς

Σκληρόδετο

Διαστάσεις: 21 Χ 29

Αριθμός σελίδων: 64

ISBN: 978-960-9550-50-5

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Εν Πλώ

Συγγραφέας: 

Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ