Ο εγωιστής γίγαντας

Μόλις κυκλοφόρησε στην επιτυχημένη σειρά Κλασικοί Θησαυροί μια νέα έκδοση του Εγωιστή Γίγαντα σε διασκευή της Μαρίας Δασκαλάκη και εικόνες του Νίκου Γιαννόπουλου. Το πρωτότυπο κείμενο γράφτηκε το 1888 από τον Όσκαρ Ουάιλντ και κατέχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους πολύτιμους θησαυρούς της παιδικής ηλικίας.

Έχουν στ’ αλήθεια καρδιά οι γίγαντες; Ο γίγαντας της ιστορίας μπορεί στην αρχή να ήταν εγωιστής και σκληρός, να είχε απαγορεύσει στα παιδιά να μπαίνουν και να παίζουν στον κήπο του, όμως η καρδιά του έλιωσε όταν είδε ένα μικρό αγόρι να προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε ένα ψηλό δέντρο. Τότε έλιωσαν και τα χιόνια στον κήπο του. Το χαλάζι έφυγε. Η παγωνιά χάθηκε. Επιτέλους ήρθε η άνοιξη, που ο γίγαντας τόσο καιρό περίμενε, και μαζί της έφερε και παιδιά… Πολλά παιδιά για να παίζουν στον κήπο του… Το μικρό αγόρι, όμως, δεν ξαναφάνηκε… Ώσπου μια μέρα…

Η σειρά Κλασικοί θησαυροί συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!

Για παιδιά ηλικίας 4+

Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη

Εικόνες: Νίκος Γιαννόπουλος

Kωδικός: 14000

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 24,1 Χ 27,3

ISBN: 978-618-02-0956-3

Τιμή: 9,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδοσεις Μίνωας

Συγγραφέας: 

Όσκαρ Ουάιλντ