ΘΕΟΙ & ΘΕΕΣ της μυθολογίας

Πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας, οι θεοί και οι θεές είναι παρόντες σε όλες τις περιπέτειες των μυθικών ηρώων. Έχουν όμως και τις δικές τους συναρπαστικές ιστορίες.

Άλλοτε σύμμαχοι και άλλοτε αντίπαλοι, η Ήρα, ο Ποσειδώνας, η Δήμητρα, η Αθηνά, ο Άρης, η Αφροδίτη,
ο Ήφαιστος, ο Ερμής, η Άρτεμη, ο Απόλλωνας, η Εστία και ο Διόνυσος αποτελούν μια οικογένεια που ο Δίας συχνά δυσκολεύεται να την κρατήσει σε τάξη.

Άλλωστε κι αυτός, ο αρχηγός των θεών και άρχοντας του κόσμου, έχει τις αδυναμίες του…

Ελάτε να γνωρίσετε τους δώδεκα Ολύμπιους θεούς.

Θα μάθετε όλες τους τις ιστορίες και όλα τους τα μυστικά!

Η Φρανσουάζ Ραχμίλ γεννήθηκε στο Νανσί, όπου και σπούδασε σύγχρονη φιλολογία. Εργάστηκε για χρόνια σε γυμνάσια και λύκεια ως καθηγήτρια, και στη συνέχεια ως σύμβουλος και υπεύθυνη εκπαιδευτικών σειρών σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους.

Ταξιδεύει πολύ, και συγκεντρώνει λαϊκά παραμύθια και τοπικούς μύθους και θρύλους, ενώ μελετάει συστηματικά τις μυθολογίες διαφόρων χωρών, και διασκευάζει αυτούς τους μύθους για να τους αφηγηθεί με τον πιο εύληπτο τρόπο στα παιδιά.

Οι διασκευές της θεωρούνται κορυφαίες, και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα δώδεκα βιβλία. Επίσης, εμψυχώνει εργαστήρια δημιουργικής γραφής παραμυθιών και ποίησης σε σχολεία.

Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, ενώ έχει πλέον και οκτώ εγγόνια.

Η Σαρλότ Γκαστό γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μασσαλία και σπούδασε γραφικό σχεδιασμό στο Παρίσι.

Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με όλους τους σημαντικούς γαλλικούς εκδοτικούς οίκους, και τα περισσότερα βιβλία που εικονογραφεί μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες. Συνεργάζεται επίσης ως εικονογράφος με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά περιοδικά, αλλά και με μεγάλες γαλλικές εταιρίες, σχεδιάζοντας συσκευασίες και διαφημιστικό υλικό.

Εικονογράφηση: Charlotte Gastaut

Απόδοση: Αριάδνη Μοσχονά

Για παιδιά ηλικίας από 7 ετών

Σελ.: 72

Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2017

ISBN: 978-960-04-4865-8

Τιμή: 14,00 ευρώ

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Κέδρος

Συγγραφέας: 

Φρανσουάζ Ραχμίλ