Το ξεχασμένο κλειδί

Μια ιστορία παιδικής αγάπης που μας ταξιδεύει στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ιστορία της.

Η γιαγιά του εντεκάχρονου Χρήστου Αχτάρη αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά της στον οδό Ολυμπιάδος της Θεσσαλονίκης, λόγω της πυρκαγιάς που ξεσπάει στον κάτω όροφο. Στα χέρια της κρατούσε ένα παλιό ξεθωριασμένο γκρι παλτό με τόση στοργή λες και κρατούσε ένα νεογέννητο μωρό... Ένα μικρό κλειδί, που θα βρεθεί ραμμένο με επιμέλεια στο στρίφωμα του παλτού, θα γίνει η αιτία να διηγηθεί η γιαγιά τον παιδικό της έρωτα με ένα Εβραιόπουλο, τον Ιάκωβο, που χάθηκε στα στρατόπεδα των Γερμανών κατακτητών.

Ο Χρήστος μαγεμένος από την ιστορία της γιαγιάς, ξεκινά με σύμμαχο τον φίλο του Μανώλη έναν αγώνα για να βρουν ξανά τον Ιάκωβο. Θα καταφέρουν άραγε μετά από τόσα χρόνια να τον εντοπίσουν ζωντανό;

Η Εύα Κασιάρου μας ταξιδεύει στα χρόνια της κατοχής, στην διαχρονικά όμορφη Θεσσαλονίκη και με παράλληλη αφήγηση των παιδικών χρόνων της γιαγιάς και της σημερινής ζωής του εντεκάχρονου Χρήστου ζωγραφίζει ανάγλυφα το πορτρέτο μιας πόλης μαγικής που στην αγκαλιά της ξεδιπλώνονται βαθιά συναισθήματα αγάπης και νοσταλγίας.

Συγγραφέας: Κασιάρου Εύα
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κανέλλα Στασινοπούλου
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 120
Μέγεθος: 14 Χ 21 εκ.
Ηλικίες: για παιδιά 9+
ΙSBN: 978-618-5151-39-3
Τιμή: 7,90

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη

Συγγραφέας: 

Κασιάρου Εύα