Ταξίδια με τη μαμά

Με ένα σηµειωµατάριο στο χέρι, µαµά και κόρη ταξιδεύουν µε τη φαντασία τους στα σπίτια έξι διάσηµων προσωπικοτήτων, του Κάρολου Δαρβίνου, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Ζίγκµουντ Φρόιντ, της Μαρί Κιουρί, της Βιρτζίνια Γουλφ και του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Και οι έξι ακολούθησαν το όνειρό τους!
Πώς τα κατάφεραν;

Η συγγραφέας, ψυχολόγος αλλά και µαµά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου θίγει µε διακριτικότητα και χιούµορ οικογενειακά, σχολικά και κοινωνικά ζητήµατα, µεταφέροντας µε τρόπο προσιτό σε παιδιά της προεφηβείας και πρώιµης εφηβείας, αλλά και στους γονείς τους, έννοιες όπως +η διαφορετικότητα, η ισοτιµία, ο σεβασµός στον συνάνθρωπο, και ακόµα γνώσεις για τη διατήρηση της ψυχικής ανθεκτικότητας και υγείας.

– Είχε και ο Βίνσεντ σηµειωµατάριο;
– Και βέβαια είχε, λέει η µαµά. Και µάλιστα δηµοσιεύτηκε πρόσφατα. Εκεί ζωγράφιζε προσχέδια των έργων του και κρατούσε σηµειώσεις, κυρίως για πράγµατα που ήθελε να γράψει στον αδελφό του. Έγραφε γράµµατα στον Τέο πολύ συχνά κι έτσι γνωρίζουµε πολλές από τις σκέψεις του.
– Τις στενόχωρες σκέψεις του... φαντάζοµαι εγώ.
– Δεν ήταν όλες στενόχωρες, λέει η µαµά. Ο Βίνσεντ, όπως όλοι µας, είχε τουλάχιστον δυο φωνές µέσα του, µια απαισιόδοξη και µια πιο αισιόδοξη. Όταν η µια του έλεγε πως δε θα τα καταφέρει, η άλλη φωνή µέσα του του έλεγε να µην εγκαταλείψει την προσπάθεια.
-Κι εγώ µιλάω συχνά µε τον εαυτό µου. Χαίροµαι που σε κάτι έµοιαζα µε τον Βίνσεντ.

Συγγραφέας: Ανδρουτσοπούλου Αθηνά
Εκδόσεις: Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Σελίδων: 96
ISBN: 9789601431468

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Λιβάνη

Συγγραφέας: 

Ανδρουτσοπούλου Αθηνά