Ο Ευκλείδης και το Μυστικό στο Υπόγειο

Ο Ευκλείδης είναι ένα αγόρι 11 χρονών από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, με περίεργο μυαλό και μια αγάπη για τα μαθηματικά και τα μυστήρια που έχει κληρονομήσει από τον παππού του.
Όταν η περιέργειά του τον οδηγήσει στο πάντα κλειδωμένο υπόγειο, ανάμεσα σε χάρτες και μπαούλα, θα ανακαλύψει ένα μυστικό που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

Ένα βιβλίο που ταξιδεύει αλλά και προκαλεί τους αναγνώστες του, καθώς ο Ευκλείδης επισκέπτεται μυθικές βιβλιοθήκες και θρυλικές πόλεις, λύνοντας τους γρίφους που βρίσκονται στον δρόμο του, προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα συστατικά για το φάρμακο του παππού του... ή για κάτι άλλο;

Ένα μυθιστόρημα με γρήγορο ρυθμό, γεμάτο περιπέτεια και μαγικές τοποθεσίες, με εικονογράφηση μοναδικής ομορφιάς από την Άννα Καρνή, που φέρνει στη ζωή τις Πολιτείες όπου ταξιδεύει ο Ευκλείδης. Μαθηματικοί γρίφοι και προβλήματα θα προκαλέσουν τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους αναγνώστες, αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους και την εξυπνάδα τους, ακολουθώντας τα βήματα του πρωταγωνιστή.

Ο συγγραφέας Φώτης Γιάντσιος είναι απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. «Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο» είναι το πρώτο του βιβλίο

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Βάρφη

Συγγραφέας: 

Φώτης Γιάντσιος