Οι Θαλασσινές ιστορίες του Καπετάν Νικόλα

Ο καπετάν Νικόλας χαρίζει απλόχερα στη μικρή του εγγονή, μέσα από τα ταξίδια του πρότυπα και αξίες ζωής. Οι θαλασσινές ιστορίες, είναι ένα ταξίδι εμπειρίας, που μας οδηγεί ... σε μονοπάτια του βυθού κρυφά, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Με πίστη και ελπίδα στη ζωή, ο Καπετάνιος στο καράβι του έχει για πλήρωμα εσάς τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και προορισμό του ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
 
Στη μουσική αυτή ιστορία  το παιδί αναγνωρίζει το πως θα συνυπάρξει με τους διαφορετικούς χαρακτήρες των ανθρώπων που θα γνωρίσει στη ζωή του . Είναι πολλοί οι πειρασμοί της ζωής,όσες και οι Νηρηίδες της Θάλασσας που μάγεψαν τον παππού Νικόλα μα με θάρρος & τόλμη, με σεβασμό στους συνανθρώπους μας, όλα μπορούν να ξεπεραστούν.Μουσική Αντωνέλλα Πουλούλη & Νικολέτα Κουκουλοπούλου. Περιέχει cd  και dvd
 
Δυο λόγια για τη συγγραφέα 
Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι Θεσσαλονικιά με  καταγωγή από την Νέα Μηχανιώνα.
 
Γεννήθηκε δίπλα στην θάλασσα ,  μεγάλωσε με τις ιστορίες των προσφύγων της Μικράς Ασίας, και τις απίθανες διηγήσεις των παλιών Ναυτικών.
 
Υπήρξε κειμενογράφος διαφημιστικών μηνυμάτων, εκφωνήτρια, διαφημιστική παραγωγός & υπεύθυνη διαφήμισης  στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΔΕΘ,  έγραφε και επιμελούνταν  αφιερώματα μόδας για την Βόρεια Ελλάδα  στο περιοδικό ΕLLE, είχε δική της Διαφημιστική Εταιρία , και ήταν μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών με συμμετοχές σε πλήθος παραστάσεων (ενηλίκων  &  παιδικές) 
 
Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου,  με εξειδίκευση στην «Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή» από το ΤΕΙ Λάρισας..  Έχει κάνει «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» και είναι Πιστοποιημένη Εισηγήτρια του ΕΚΕΠΙΣ διδάσκει Δημιουργική Απασχόληση σε συναδέλφους Μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Υπεύθυνη Τομέα στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΛΗΤΩ» στην πόλη της Λάρισας, μητέρα δυο αγοριών, λατρεύει τα παιδιά και  πάντα γραφεί τους ρόλους για τις παραστάσεις των μικρών της μαθητών . 
 
  Έμμετρα και Θεατρικά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Παράθυρο» στην εκπαίδευση, ενώ πολλά τραγουδάκια της  είναι δημοσιοποιημένα στο youtube με τις φωνούλες των μαθητών της «Ανακύκλωση μαζί», «Φθινοπωράκι», το παραμυθοτράγουδο της Συγγνώμης με ερέθισμα το βιβλίο «Πού ν΄ απλώσω τόση Αγάπη», «Τεχνολογία Χαλαρά», «Δρακοϊστοριες», τραγουδάκια για τους μήνες & τις εποχές και πολλά άλλα.
 
Εγραψε ακόμη τα Μουσικά Παραμύθια Συναισθημάτων  «Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ» με cd & dvd Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2013
 «ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ» με cd & dvd Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2014
 Απο αρχές του 2016 κυκλοφορεί πανελλαδικά  το νέο μουσικό της παραμύθι με θέματα του, τη φιλία, τη μοναξιά  και τη διαφορετικότητα & με τίτλο "ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΦΙΛΙΑ ΕΧΩ & ΑΓΑΠΗ" σε μουσική της  Αντωνέλλας Πουλούλη Εικονογράφος και των τεσσάρων μουσικών βιβλίων η πολυτάλαντη Νίκη Λεωνίδου .

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Διάπλους

Συγγραφέας: 

Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου