Βάφουμε αυγά με φυσικά χρώματα

Έφτασε η ώρα των Πασχαλινών αυγών και το pamebolta.gr προτείνει τρεις προτάσεις για όσους είναι  λάτρεις των φυσικών χρωμάτων.  Αν θέλετε  πιο ζωηρά και έντονα χρώματα με τα φυτικά υλικά, θα πρέπει να επιλέξετε  λευκά αυγά. Στα καφέ, το χρώμα δεν γίνεται τόσο έντονο.

Για κόκκινα αυγά – Βαφή με φύλλα κρεμμυδιών

Ξεφλουδίζουμε κόκκινα κρεμμύδια και τις φλούδες τις βάζουμε στην κατσαρόλα που θα βράσουμε και τα αυγά. Τοποθετούμε μια σειρά αυγών και γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν και τα γυαλίζουμε αλείφοντάς με μια πετσέτα βουτηγμένη σε λάδι (ή πινέλο).

Για μπλε αυγά – Βαφή με κόκκινο λάχανο

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα λεπτές λωρίδες από κόκκινο λάχανο Τοποθετούμε μια σειρά αυγών και γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν και τα γυαλίζουμε αλείφοντάς με μια πετσέτα βουτηγμένη σε λάδι (ή πινέλο).

Αν αφήσουμε τα αυγά μέσα στο μείγμα για περισσότερες από 3 ώρες θα αρχίσει να αποκτά ένα καφέ σκούρο χρώμα. Εναλλακτικά βάζουμε τα αυγά μας (20) σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό, 3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ και 100 γρ. ξύδι.

 Για κίτρινα αυγά – Βαφή με κουρκουμά

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα αυγά και το νερό 4 κουταλιές της σούπας κουρκουμά. Βράζετε τα αυγά για 20 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία.

Εναλλακτικά, βράζουμε το κάθε υλικό μέσα σε μία κατσαρόλα με 2 κούπες νερό και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά και μετά τα βάζετε σε ένα μπολ να κρυώσουν προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Και μετά βουτάμε τα αυγά (τα έχουμε πρώτα βράσει) σε κάθε ένα από τα χρώματά μας με ένα κουτάλι και ανάλογα με την απόχρωση που θέλουμε να πετύχουμε τα αφήνουμε και τον αντίστοιχο χρόνο.

 

Ετικέτες: