Συμβουλές για τους γονείς, που μεγαλώνουν αγοράκι

Το μεγάλωμα ενός παιδιού, ανεξάρτητα από το φύλο του, είναι μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση.
Για τους γονείς, όμως, που μεγαλώνουν αγοράκια καμιά φορά μπορεί να γίνει λίγο δυσκολότερη, γι’ αυτό ας δούμε πώς θα βοηθήσετε το μικρό σας να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο:

Ξεχάστε τα στερεότυπα.

Τα αγοράκια χρειάζονται αγκαλιές, φιλιά, γαργαλητά και κανακέματα, ακριβώς όπως τα κορίτσια. Και ναι, τα αγόρια κλαίνε, και καλά κάνουν και κλαίνε. Εσείς απλά πρέπει να είστε δίπλα τους και να καθησυχάζετε τους φόβους τους.

Διδάξτε του να είναι ευγενικό.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από ευγενείς ανθρώπους, που σέβονται όλους τους συνανθρώπους τους. Μάθετε στο μικρό σας να σέβεται το ίδιο όλους τους φίλους του είτε είναι αγοράκια είτε κοριτσάκια.

Μάθετε το να κάνει δουλειές.

Επειδή είναι αγόρι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μαγειρεύετε μαζί, να μαζεύει τα παιχνίδια του ή να στρώνει το κρεβάτι του. Αυτά δεν είναι «γυναικεία πράγματα», αλλά απαραίτητες δεξιότητες που θα του χρειαστούν αργότερα στη ζωή του για να μπορεί να είναι αυτόνομος.

Αφήστε το να διαλέξει τη δραστηριότητα που θέλει.

Δεν είναι απαραίτητο να το γράψετε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, μόνο και μόνο εξαιτίας του φύλου του. Μπορεί εκείνο να προτιμά κάποιο άλλο άθλημα ή κάποια άλλη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα μουσική.

Πειθαρχήστε το με συνέπεια.

Τα αγοράκια τείνουν να είναι πιο ζωηρά από τα κοριτσάκια, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε σταθερούς κανόνες και συγκεκριμένα όρια.

Έχετε τις κεραίες σας ανοιχτές.

Τα αγοράκια εμφανίζουν πιο συχνά από ό,τι τα κορίτσια κάποιες διαταραχές συμπεριφοράς, όπως υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής κλπ, γι΄ αυτό έχετε ανοιχτά τα μάτια σας και μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε ειδικό, αν νιώθετε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Μην δείχνετε την αδυναμία σας.

Συνήθως οι μανούλες έχουν μια μικρή αδυναμία στους γιούς τους. Προσπαθήστε να μην το δείχνετε γιατί κάτι τέτοιο λειτουργεί αρνητικά τόσο στο ίδιο το παιδί, όσο και στα αδέρφια του.

 Πηγή:http://hamomilaki.blogspot.gr