Παιδότοπος Φλοίσβου

Το μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1400 παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών βρίσκετε στον Φλοίσβου επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Δεκάδες πρωτότυπα πολύχρωμα όργανα του παιδότοπου έχουν πάρει θέση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και υπο δέχονται τους μικρούς επισκέπτες.

Ο χώρΠαιδότοπος Φλοίσβουος διακρίνεται σε έξι τμήματα: ένα που απευθύνεται σε νήπια 2-5 ετών, ένα για παιδιά μέχρι 12 ετών, ένα για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης, ξύλινο αμφιθέατρο 80 θέσεων όπου διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και καντίνα απ΄όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν τα παιδιά τους .

Όλα τα όργανα του παιδότοπου πληρούν τις προδιαγραφές Παιδότοπος Φλοίσβουτου Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και επιτρέπουν στα πιτσιρίκια να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους και παράλληλα να διασκεδάσουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι.

Το δάπεδο γύρω από τα παιχνίδια είναι από ελαστικό καουτσούκ, ώστε σε περίπτωση πτώσης οι μικροί επισκέπτες να μην τραυματίζονται , ενώ σε κάποια παιχνίδια όπου στον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ελαστικό δάπεδο στρώθηκε ποταμίσια άμμος. Το υλικό αυτό μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς .

Παιδότοπος ΦλοίσβουΣτον παιδότοπο δεσπόζει ένα μεγάλο όργανο έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων , που διαθέτει τσουλήθρες, πατάρια και επιτρέπει την πρόσβαση μέσω ραμπών και τριγωνικών σκαλών με λαβές , ώστε να διευκολύνονται παιδιά με αναπηρίες

Εκτός από κούνιες, τραμπάλες και τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια, έχουν στηθεί θεματικά κάστρα, πύργοι και καράβια.

Ο χώρος έχει ήδη κεντρίσει την προσοχή εκατοντάδων λιλιπούτειων Αθηναίων που επισκέπτονται το πάρκο του Φλοίσβου με τους γονείς τους.Παιδότοπος Φλοίσβου

Το πάρκο είναι περιφραγμένο και τις βραδινές ώρες που κλείνει και φυλάσσεται για να αποφευχθούν τυχόν βανδαλισμοί. Σε όλο το μήκος και πλάτος της έκτασης έχει τοποθετηθεί φωτισμός και 80 παγκάκια , ενώ έχουν φυτευτεί πάνω από 1500 ρίζες διαφόρων δέντρων και φυτών .

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Διεύθυνση: 

Βρίσκεται μεταξύ του Φλοίσβου και της ομώνυμης Μαρίνας, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος

Πόλη: 

Πάρκα: