Ο Παντελής και το δαxτυλίδι

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!

Παραστάσεις από 19 Νοεμβρίου 2011 - 19 Φεβρουαρίου 2012
Μέσα στα παραμύθια οι ήρωες γεννιούνται και μεγαλώνουν όπως και στην πραγματική ζωή… Αναζητούν, αισθάνονται, μαθαίνουν και επιλέγουν τη λύση για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα!

Έτσι ακριβώς ζει κι ο Παντελής στο παραμύθι αυτό, με όλες τις ανησυχίες ενός σύγχρονου μπερδεμένου εφήβου! Ρίχνει τα λάθη στον εαυτό του και μπερδεύεται χειρότερα! Τα κάνει όλα θάλασσα και ξαναμπερδεύεται! Μέχρι που παίρνει τη μεγάλη απόφαση να περάσει στην ενηλικίωση και να λύσει τους δύσκολους κόμπους της εφηβείας του. Έτσι, αποφασίζει ξαφνικά μια μέρα, να μάθει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό του…

Για καλή του τύχη ο σοφός φίλος του ο Μέρμηγκας, σαν άγγελος φύλακας, θα τον ακολουθήσει στο ταξίδι του και μαζί θα γελάσουν, θα χαρούν, θα συγκινηθούν και θα χορέψουν από χαρά με τις απρόβλεπτες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν μέσα στο παράξενο δάσος.

Η θεατρική ομάδα «Κόκκινη Σβούρα» δημιουργήθηκε και ζωντανεύει τα παραμύθια της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου από το 2008. Η Κατερίνα Παλαιοθόδωρου είναι μουσικός και συγγραφέας. Έχει κάνει σπουδές στη μουσική, στη φωνητική και στην παιδοψυχολογία. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία 15 χρόνια. Γράφει παραμύθια, στίχους, τραγούδια και μερικές φορές ποιήματα.

Έχουν παρουσιαστεί τα βιβλία της «Οι εποχές της Σποράς», εκδόσεις Αερόστατο, «Ο καρυοθραύστης σώζει τα Χριστούγεννα στο μαγικό κόσμο» εκδόσεις εν πλω, καθώς και άλλα ανέκδοτα παραμύθια της και βιβλία άλλων συγγραφέων σε αρκετά σχολεία, δήμους, παιδικό Ιανό, εικαστικούς χώρους και νηπιαγωγεία.

Με το θεατρικό παιχνίδι, τη διάδραση, τη μουσική και το χορό τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά, κατανοώντας έννοιες και αξίες, που κρύβονται μέσα στην κληρονομιά και τη γνώση των παραμυθιών.

Κρατήσεις και πληροφορίες: 2108613739

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Κατερίνα Παλαιοθόδωρου

Σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια: Βάσω Κουλουμπή

Σκηνική επιμέλεια-Κουστούμια: Σοφία Παπαθανάση, Κατερίνα Παλαιοθόδωρου

Τεχνική υποστήριξη-επιμέλεια ήχου και φωτισμού: Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Πάρης Θωμόπουλος, Βάσω Κουλουμπή, Ηλέκτρα Κομνηνίδου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά

 

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 12€ (γονείς ή ένας συνοδός δωρεάν)

Ώρες λειτουργίας: 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ.: 210 86 13 739 ,www.dieleusis.gr

Διεύθυνση: 

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις» Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

Πόλη: