Σχολείο Παιχνιδιού

Εδώ, οι έννοιες Σχολείο - Παιχνίδι διαπλέκονται δημιουργικά και συνενώνουν την αξία και το ρόλο που διαδραματίζουν στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου

Στο «Σχολείο Παιχνιδιού» οι τέχνες - όπου το παιχνίδι αποτελεί δομικό τους στοιχείο - συναντιούνται με την παιδαγωγική και εκπαιδευτική πράξη με στόχο:

Το «Σχολείο Παιχνιδιού» να γίνει ένας τόπος που μαθαίνουμε να παίζουμε και να παίζουμε για να μάθουμε…

ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  αποτελούν οι:
Βασική συντονίστρια του Εργαστηρίου
Μαντώ Κουρετζή (Παιδαγωγός - Εμψυχώτρια Θ.Π. - Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Ελληνικού Πολιτισμού),
Στέλιος Βγαγκές  (Δάσκαλος - Εμψυχωτής Θ.Π.),
Παναγιώτης Κυρίτσης  (Δάσκαλος - Εμψυχωτής Θ.Π.),

οι οποίοι από το 1990 εφαρμόζουν νέες μεθοδολογίες σύνδεσης των τεχνών με την εκπαίδευση, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19:00 - 20:30

«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ &  ΘΕΑΤΡΟ»  Α΄ Ομάδα: 6 - 10 ετών  ~  Β΄ Ομάδα 11 - 15 ετών Εργαστήρι πολλαπλών τεχνικών και ερεθισμάτων όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, ανάλογα με την ηλικία τους, να πειραματιστούν σε όλα τα επίπεδα της δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης, να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του θεατρικού φαινομένου.

Υπεύθυνοι: Μαντώ Κουρετζή, Στέλιος Βγαγκές, Παναγιώτης Κυρίτσης

ΣΑΒΒΑΤΟ  11:30 - 12:30

«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»   για παιδιά 3 - 5 ετών Ποικίλες δράσεις και παιχνίδια αισθητικής και αισθητηριακής αγωγής. Παιχνίδια ρόλων. Καλλιέργεια του λόγου. Γνωριμία με τις έννοιες χώρος – περιβάλλον.

Υπεύθυνη: Χριστίνα Στουραΐτη  (Νηπιαγωγός, Παιδαγωγός εφαρμοσμένου θεάτρου)

ΣΑΒΒΑΤΟ  11:00 - 12:30

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ»  για παιδιά 6 - 10 ετών Ένα εργαστήρι με στόχους παιδαγωγικούς, εμψυχωτικούς, αισθητικούς και ψυχαγωγικούς. Περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, κατασκευή σκηνικού, μυθοπλασία. Υπεύθυνη: Βούλα Καρακίτσιου  (Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής)

ΣΑΒΒΑΤΟ  13:00 - 14:30

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (για Νήπια και παιδιά Δημοτικού)

«Ιστορία …..μετά μουσικής» Μουσικά ταξίδια στο χρόνο με στόχο την ουσιαστική επαφή με το τρίπτυχο μουσική- χορός- τραγούδι! 1: Προκλασική περίοδος Στα παλάτια του 16ου και 17ου αιώνα θα γνωρίσουμε τον Bach και τον Vivaldi και θα φτιάξουμε μια μικρή ορχήστρα. 2: Ρομαντική περίοδος Στην Όπερα του Παρισιού θα τραγουδήσουμε με τον Strauss... 3: Μοντέρνα περίοδος Στο θέατρο της Comedie Francaise, και με τις οδηγίες του Shostakovich, θα μάθουμε παλιούς λαϊκούς χορούς... 4: Επιστροφή στην Ελλάδα, για παιχνίδι με τις μουσικές και τα τραγούδια του Μ. Χατζηδάκη…  Υπεύθυνες: Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Μουσικός, Εκπαιδευτικός), Βιργινία  Κεχαγιά (Θεατρολόγος)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00-14.00

STRONG>«ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»για παιδιά 6 - 11 ετών Εργαστήρι εναλλασσόμενων θεματικών. Τα παιδιά με ερέθισμα παραμύθια, εικόνες, ιστορίες, παλιά αντικείμενα και διάφορα υλικά φτιάχνουν τα δικά τους μοναδικά παιχνίδια.

Υπεύθυνη: Αγγελική Παπαδημητρίου (Μουσειοπαιδαγωγός, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας, ΜΑ Αγγ.Λογοτεχνίας)

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Tηλ: 210.3235462, Fax: 211.800.2460
Email: info@sxoleiopaixnidiou.gr,
www.sxoleiopaixnidiou.gr

Διεύθυνση: 

Λεπενιώτου 8, Ψυρρή, Αθήνα