Το νερό της ζωής

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!

Παραστάσεις : από16 Οκτωβρίου 2011-
Eλεύθερη διασκευή ενός από τα πιο γνωστά παραμύθια των αδελφών Γκριμ, το έργο αρχίζει με το ταξίδι ενός νέου που ψάχνει να βρει το αθάνατο νερό για να το φέρει στον άρρωστο πατέρα του. Αλλά κάθε ταξίδι είναι γνώση, δοκιμασία και μύηση.

Κι ο ήρωάς μας θα συναντήσει στο ταξίδι του ξαφνικά την αγάπη, ακούγοντας μια άγνωστή του κοπέλα να τραγουδάει. Θα περάσει μεγάλες περιπέτειες, κινδύνους, δοκιμασίες, στο σκοτεινό δάσος, στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, στο στοιχειωμένο πύργο, αλλά η αγάπη είναι πιο δυνατή απ’ τον κίνδυνο, πιο δυνατή απ’ το φόβο, αυτή στο τέλος θα νικήσει. Τελικά, το αθάνατο νερό, το νερό της ζωής, δεν είναι άλλο από την αγάπη.

Η παράσταση είναι μια πρόταση θεάτρου μέσα στο θέατρο, όπου ένας περιπλανώμενος θίασος προσπαθεί να αφηγηθεί με τα απλά ευφάνταστα μέσα του λαϊκού θεάτρου μια συναρπαστική ιστορία. 

Το κείμενο συμπληρώνεται και προεκτείνεται από την ευρηματική μουσική και από τις εικόνες που δημιουργούν με το σώμα τους έξι αεικίνητοι ηθοποιοί, οι οποίοι δεν παίζουν απλώς δεκάδες ρόλους, αλλά διαμορφώνουν και αλλάζουν αδιάκοπα το σκηνικό χώρο.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Δημοπούλου, τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι φωτισμοί του Ρίτσαρντ Άντονυ, η μουσική του Κώστα Βόμβολου, η κινησιολογία του Χάρη Πεχλιβανίδη, οι ειδικές κατασκευές της Μαρίας Καβαλιώτη. Βοηθός σκηνοθέτη η Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Ροδή Κωνσταντινίδου, Μάριος Μεβουλιώτης και Ηλίας Παπαδόπουλος.

Παραστάσεις καθημερινές για σχολεία

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Κόστος: 

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Ώρες λειτουργίας: 

Κάθε Κυριακή στις 11:30 την ημέρα των ΦΩΤΩΝ (Παρασκευή 6.1.2012) θα παιχθεί το πρωϊ στις 11.30 π.μ.

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. επικοινωνίας: 2310.821483
http://www.piramatikiskini.gr

Διεύθυνση: 

θέατρο «Αμαλία» η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»( Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη)

Πόλη: