Ο Μικρός Πρίγκιπας

Η παράσταση έχει σταματήσει να παίζεται

Παραστάσεις από Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013. «Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα σύμβολο, ένα φωτεινό σημείο, ένα αστέρι συναντίληψης κι επικοινωνίας όλων εκείνων που παρά τους δύσκολους καιρούς παραμένουν πιστοί στις αξίες του ανθρώπου, στο απαραβίαστο του εσωτερικού του κόσμου, στο δικαίωμά του να δώσει ένα νόημα στη ζωή, και για την ευτυχία του.»

Στρατής Τσίρκας        

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» βγαίνει από τις σελίδες του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και μπαίνει στις σχολικές αίθουσες. Θα μας γνωρίσει, με το μοναδικό στον κόσμο, Τριαντάφυλλό του και θα πάρει τους μικρούς μαθητές συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες με βασιλιάδες, γεωγράφους και αλεπούδες.

Μπροστά στα μάτια μας θα ξεδιπλωθεί ένας γοητευτικός και παραμυθένιος κόσμος σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική, χρώματα, μεταμορφώσεις και μάσκες.

Ο “Μικρός Πρίγκιπας” θα μας υπενθυμίσει θεμελιώδεις αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα.

Η κεντρική ιδέα της διασκευής είναι η αγάπη του Πρίγκιπα για το Τριαντάφυλλό του, που όμως είναι τόσο δύσκολο και αντιφατικό… Δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί και αποφασίζει να αποδράσει! Το ταξίδι θα τον ωριμάσει και θα πει στον αεροπόρο:  ''τα λουλούδια δεν πρέπει να τα ακούς... μόνο να τα βλέπεις και να τα μυρίζεις'' και λίγο αργότερα θα αναφωνήσει (με πλήρη συνείδηση) ''είμαι υπεύθυνος για το Τριαντάφυλλό μου''. Εμείς παρακολουθούμε αυτή την πορεία της ενηλικίωσης. Κάθε σταθμός του είναι και μια γνώση για τη ζωή και για τον κόσμο των μεγάλων.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος

Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα

Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη

Μάσκες: Θάλεια Καρεπίδη

Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Στίχοι: Ευαγγελία Παπαμιχαήλ
Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Ειρήνη Αμπουμόγλι

Φωτογραφία: Γιώργος Σκανδαλάρης
Video: Artcut

Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου
Προβολή: Δήμητρα Κεχαγιά

Παραγωγή: Μικρός Βορράς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Ντία Ζούρα, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Πριν από την παράσταση, στις 11:00, η ομάδα των ηθοποιών υλοποιεί τη δράση «Γίνε κι εσύ Αστερόπαιδο». Μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που οδηγεί τα παιδιά σε δημιουργικές κατασκευές οι οποίες βοηθούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκιπα».

Δωρεάν είσοδος για έναν εκπαιδευτικό από κάθε σχολείο. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Οργάνωση παραστάσεων Βάσω Δουζένη, Λίνα Τζουκμάνη 6985 858932

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

''Πολυχώρο Ερμού'' (Ερμού και Ίων. Δραγούμη), πάνω από το καφέ ''ενώ'' Θεσσαλονίκη

Άλλα άρθρα