Στο εργαστήρι μαγειρικής τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες σε ελεγχόμενο περιβάλλον και υπό την καθοδήγηση σέφ
Τα πιάτα που θα δημιουργηθούν με ελάχιστη θερμική επεξεργασία, θα σερβιριστούν κατόπιν από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό πριν το γεύμα που ετοίμασαν γι’ αυτούς τα παιδιά τους.
Στο workshop θα δίνεται έμφαση κυρίως στην επεξήγηση των υλικών (π.χ. διάφορα τυριά, λαχανικά, αλλαντικά) που τα παιδιά μπορεί να μη γνωρίζουν, καθώς και σε συμβουλές σχετικά με το συνταίριασμα των τροφών, τους υγιεινούς συνδυασμούς τους, τους τρόπους επεξεργασίας τους, την προέλευση και εποχικότητα των πρώτων υλών, αλλά και την θρεπτική τους αξία.
Προκειμένου να απευθύνεται ακόμα και σε αρκετά μικρά παιδιά, 4-6 ετών, τα υλικά θα είναι κομμένα και για όσα απαιτείται μαγειρεμένα, ώστε τα παιδιά να τα συνδυάζουν μόνο, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, χρησιμοποιώντας τα χρώματα, τα σχήματα, κλπ.
To γεύμα θα περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο, και το μενού έχει επιλεγεί ώστε στην προετοιμασία κάθε πιάτου να εξετάζονται ειδικότερες γαστρονομικές ενότητες (πχ ψάρι και Ω3, συντήρηση φαγητών, κάπνισμα και μαρινάρισμα, υγιεινή διατροφή κτλ)
Για παιδιά 4-10 χρονών
Μενού
ΟΡΕΚΤΙΚΟ:
Γαύρος με λαδορίγανη στο φούρνο
(ψάρι και ωμέγα 3)
ΣΑΛΑΤΑ:
Πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό (συντήρηση φαγητών, κάπνισμα, μαρινάρισμα κ.τ.λ)
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ:
Σουβλάκι κοτόπουλο με λαχανικά (υγιεινή διατροφή)
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ:
Παγωτό με ζέστη σοκολάτα και αμύγδαλα
(κρύο-ζεστό)
Chef : Σνόρε Βόλντεν
Κρατήσεις θέσεων έως 02/12
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Πείραμα, Βαλαωρίτου 29
Τ:(+30) 2310 533 859
www.peirama.gr