PLAYROOM - WANNA PLAY ? 10 Σύγχρονοι καλλιτέχνες συνεργάζονται με παιδιά από 5 ως 15 ετών!

Το Playroom καλεί εσάς και τα παιδιά σας να γνωρίσετε απο κοντά τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας σε μια μοναδική βιωματική ευκαιρία! 
 
10 σύγχρονοι καλλιτέχνες θα συνεργαστούν με ομάδες παιδιών με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου τέχνης!
 
Που: στον κήπο του six d.o.g.s (6-8 Aβραμιώτου , Αθήνα)
 
Το Playroom-Wanna Play? θα κλείσει με μια παιδική, μουσική παράσταση που έχουν ετοιμάσει οι αγαπημένοι Burger Project, ειδικά για το Playroom.
 
Περισσότερες πληροφορίες http://wannaplayroom.blogspot.gr

*Η κράτηση θέσης για το workshop είναι απαραίτητη.
 
 Δηλώσεις συμμετοχής:
 
Στείλτε  τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email, ηλικία και αριθμός παιδιών) 
στο  email: wannaplayroom@gmail.com ή 
τηλεφωνήστε μας στα τηλέφωνα: 6977 66 73 44, 6945 975 965

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που οργανώνει το Playroom ονομάζεται Wanna Play? και πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον κήπο του six d.o.g.s. Ο «εξωτικός» κήπος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει να έχει τον δικό του ξεχωριστό εργαστήριο.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε μικρές ομάδες (10-12 ατόμων ανάλογα με την ηλικία τους-μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 ως 15 ετών). Ο κάθε καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει ένα νέο project, με βάση την προσωπική του δουλειά, χρησιμοποιώντας για την πραγμάτωση του μια από τις ομάδες παιδιών.

Σκοπός του project είναι οι μικροί μας φίλοι να έρθουν σε επαφή με τη γέννηση, τη δημιουργία και την ολοκλήρωση ενός καλλιτεχνικού έργου, ενώ το βασικό ζητούμενο είναι τα παιδιά να νιώσουν τη διαδικασία σαν παιχνίδι και όχι σαν διδασκαλία. Επιπλέον τα έργα που θα προκύψουν θα εκτεθούν και ένα ποσοστό από τις πωλήσεις τους θα διατεθεί  με την βοήθεια του Μ.Κ.Ο Δεσμός, στο κέντρο για παιδιά με αυτισμό και ψυχικά προβλήματα “Το Περιβόλακι”   (http://www.toperivolaki.gr/ )

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Wanna Play? είναι οι:

Ιάνθη Αγγελίογλου (κατασκευές, περφόρμανς με βάση την ιστορία του Παπαλάνγκι).

Μυρτώ Βουδούρη (ζωγραφική σε καθρέφτη).

Δήμητρα Γεωργίου (κατασκευές από μαξιλάρια).

Βάσια Κατσαρελά (κατασκευές και ζωγραφική στα δέντρα).

Ελμα Πετρίδου (διαδραστικές κατασκευές).

Λία Πέτρου (κατασκευές και ζωγραφική με βάση τον παγκόσμιο χάρτη).

Δημήτρης Σαρλάνης (γλυπτική στο δρόμο).

Πάνος Σκλαβενίτης (κατασκευές, περφόρμανς πίσω από το οχυρό).

Λίλιαν Χατζηγεωργίου (κατασκευές που κινούνται).

Wethepeople (αυτοσχέδια φωτογραφία).

Usaginingen ( animation video )

Γνωρίστε τους στο: http://wannaplayroom.blogspot.gr

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ:

11:00 ώρα προσέλευση

11:30-12:30 καλλιτεχνικά εργαστήρια

12:30-13:00 διάλειμμα

13:00-14:00 καλλιτεχνικά εργαστήρια-συνέχεια

14:00-15:00 παιδική, μουσική παράσταση από τους Burger Project

Περισσότερα για το φεστιβάλ:

- Το Playroom-Wanna Play? θα κρατήσει συνολικά τέσσερις ώρες και θα κλείσει με μια παιδική, μουσική παράσταση που έχει ετοιμάσει το συγκρότημα Burger Project, ειδικά για το Playroom.

Μετά την επιτυχία της παράστασης ‘’Μαμά θα κάνω μπάντα’’ και με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, θα παρουσιάσουν μια μοναδική περφόρμανς για τους μικρούς φίλους του PLAYROOM, με στόχο να μπολιάσουν τη φαντασία τους με τον ιό της μουσικής, να τους μεταδώσουν τη μαγεία του ρυθμού και να τους διασκεδάσουν! Tα παιδιά, αφού γνωρίσουν τις δυνατότητες των μουσικών οργάνων αλλά και τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες των μουσικών, θα συμμετάσχουν ενεργά στην παράσταση, είτε επαναλαμβάνοντας ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα είτε τραγουδώντας όλα μαζί. Σταδιακά, τα ντεσιμπέλ θα ανέβουν και η ζωντανή μουσική και ο χορός θα ξεσηκώσουν τη διάθεση μικρών και μεγάλων!

- Εθελοντές από τήν ομάδα Hellenic Youth Participation και όχι μόνο, θα βρίσκονται στο χώρο για την επίβλεψη των παιδιών αλλά και για την εξυπηρέτηση των γονιών.

- Οι «Εκδόσεις Ίκαρος», θα βρίσκονται στο χώρο με εκδόσεις σχετικές με την τέχνη και ποσοστό από τις πωλήσεις της ημέρας θα δωθεί επίσης στο κέντρο για παιδιά με αυτισμό και ψυχικά προβλήματα “Το Περιβόλακι”   (http://www.toperivolaki.gr/ )

- Ο Μ.ΚΟ Δεσμός θα βρίσκεται στο χώρο με σκοπό τη συλλογή ειδών ζωγραφικής, τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Ανθρώπινης Υποστήριξης – ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” (http://artosdrasi.rei.gr/). Ο καθένας μπορεί να φέρει ό,τι επιθυμεί (μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, Α4 χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια ειδικά για παιδιά, παλέτες, πινέλα).

- Η κολεκτίβα Troo// Food //Liberation θα φροντίσει να δροσίσει αλλά και να χορτάσει τα παιδιά προτείνοντας γεύματα και χυμούς από βιολογικά, αγνά υλικά.

-Η ομάδα Sofikitis Photography, με την ευγενή χορηγία του, θα καλύψει φωτογραφικά την εκδήλωση.

-O Νύσσος Βασιλόπουλος, με την ευγενή χορηγία του, θα καλύψει φωτογραφικά την εκδήλωση.

-To [littlepopup] θα φροντίσει μαζί με το Playroom τη διακόσμηση του χώρου και θα δημιουργήσει έναν υπέροχο κόσμο για τα παιδιά.

Τιμή εισιτηρίου:
15 ευρώ (workshop και μουσική παράσταση)

 7 ευρώ (μουσική παράσταση)
 * ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 6 ατόμων.


Η κράτηση θέσης για το workshop είναι απαραίτητη

 

Δηλώσεις συμμετοχής:

Στείλτε μας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email, ηλικία και αριθμός παιδιών) στο  email: wannaplayroom@gmail.com ή τηλεφωνήστε μας στα τηλέφωνα: 6977667344, 6945975965

Πληροφορίες:
www.wannaplayroom.blogspot.gr

www.facebook.com/pages/Playroom-δημιουργική-απασχόληση-για-παιδιά/148848881803620?ref=hl

Λίγα λόγια για το Playroom:

Το Playroom δημιουργήθηκε από την Ιωάννα Γουζέλη και την Αγγελική Μπόζου (απόφοιτες της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας) με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά, τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, τη συμμετοχή σε παιδικά πάρτυ και event, η ομάδα Playroom φέρνει το παιδί σε μια ουσιαστική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.

 

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Επικοινωνία: Κέλλυ Σταυροπούλου

Γραφιστική Επιμέλεια: Γιώργος Σκαραφίγκας (Indyvisuals)

Διακόσμηση χώρου: [littlepopup]  και  Playroom

Ευχαριστούμε θερμά τις Δήμητρα Ζαβάκου, Έλμα Πετρίδου, Κέλλυ Πετρινιώτη, Όλγα Παπαδοπούλου , τον  Xρήστο Παπαθανασίου και τον Πάνο Σκλαβενίτη για την πολύτιμη βοηθειά τους.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

15 ευρώ (workshop και μουσική παράσταση) 7 ευρώ (μουσική παράσταση)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/09/2013 - 11:00