Αυτή την βδομάδα :Σοκολάτα, σκουρόχρωμα liqueur φρούτων, γεύσεις από μνήμες εποχής και αρώματα από καβουρδισμένα φουντούκια συνθέτουν τα δικά σας miniardises.
Kids cooking club
"Τρώμε Τέχνη και Ζούμε από αυτή"
Η ιστορικός τέχνης Ελένη Γαρουφαλιά παραδίδει εύστοχα την σκυτάλη της στον chef Κυριάκο Μελά-μια συνεργασία πρόκληση στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού:
Στόχος η μετατροπή των συναισθημάτων και πληροφοριών σε γεύση.
Με αναλλοίωτες τις βασικές έννοιες του προγράμματος παιδικής μαγειρικής τέχνης, προσεγγίζουμε αυτή την φόρα μια διαφορετική ενότητα του +Kids cooking club. Τα παιδιά οραματίζονται γεύσεις, απόψεις και αρώματα, που συνάντησαν στους πίνακες ζωγραφικής και δημιουργούν την δική τοuς πρότυπη ομαδική συνταγή επιλέγοντας τα υλικά τους. Ο chef Κυριάκος Μελάς προσαρμόζει τις εκδοχές της συνταγής και το αποτέλεσμα αναμένεται...αφού ψηθεί.
Τι σας θυμίζει ο σκοτεινός Caravaggio; O ακαθόριστος Vermeer; Ένας ηλιόλουστος Monet; Ή αλλιώς ο πολυμορφικός Kandinsky;
Μήπως σοκολάτα ... βύσσινο ... πιπέρι...πορτοκάλι... μέντα ... πραλίνα...
Άραγε τι;
Γιατί;
Γιατί όταν κοιτάμε έναν Matisse μας ανοίγει η όρεξη;