8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη, μια ευρωπαϊκή πόλη στο σταυροδρόμι των Βαλκανίων και της Μεσογείου, φιλοξενεί από το 2004 τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ). Σήμερα, οχτώ  χρόνια αργότερα, η Έκθεση έχει καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού για επαγγελματίες και φίλους του βιβλίου αλλά και ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Ελλάδα.

Η Έκθεση λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη στις εγκαταστάσεις της HELEXPO δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της ν' αναζητήσουν πτυχές της σύγχρονης εκδοτικής παραγωγής από όλο τον κόσμο. Δυναμικούς πόλους έλξης αποτελούν η θεματική έκθεση, ο θεσμός της τιμώμενης χώρας, η «Παιδική Γωνιά», η «Γωνιά των Εφήβων» και η «Γωνιά των Εκπαιδευτικών και Γονέων».

Η 8η ΔΕΒΘ (5-8 Μαΐου) σας προτείνει να:

  • χαρείτε την περιήγηση στα περίπτερα των εκδοτών

  • εντρυφήσετε στο θέμα «Εκπαίδευση και Βιβλίο», επισκεπτόμενοι τη θεματική έκθεση και παρακολουθώντας τις οργανωμένες συζητήσεις
  • ανακαλύψετε τη «Γωνιά των Νέων Τεχνολογιών» με τις τελευταίες εξελίξεις
  • παρακολουθήσετε ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με Έλληνες και ξένους συγγραφείς

• και με τη Σεχραζάτ να απολαύσετε το ταξίδι στη Μέση Ανατολή

Παιδική γωνιά

Για μία ακόμη χρονιά η Παιδική Γωνιά αναμένεται να ελκύσει τα βλέμματα των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων: περισσότερες από 70 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικονογράφων και εμψυχωτών. Επίσης, με τη συνεργασία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό παράρτημα του IBBY), θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης, θεατρικά και μουσικά δρώμενα κ.ά.. Όπως κάθε χρονιά, αναμένεται η προσέλευση πολλών οργανωμένων ομάδων από σχολεία της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών, αλλά και χιλιάδων μεμονωμένων επισκεπτών.

Για επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών στην Έκθεση πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Παιδικής Γωνιάς

www.thessalonikibookfair.com

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/05/2011 - από τις 10:00 έως τις 21:00
06/05/2011 - από τις 10:00 έως τις 21:00
07/05/2011 - από τις 10:00 έως τις 21:00
08/05/2011 - από τις 10:00 έως τις 21:00