6η Συνάντηση Οικογενειακής Πεζοπορίας.( Θεσσαλονίκη)

Οι Υποστηρικτές της Οικογενειακής Πεζοπορίας "Ελαιώνες 5Κ" σας προσκαλούν στη δωρεάν,εθελοντική εκδήλωση που κάνουμε για παιδιά και οικογένειες στους Ελαιώνες Πυλαίας την Κυριακή 29 Aπριλίου 2012, στις 11.00 το πρωί (δασικός δρόμος
Ελαιώνων) για να περπατήσετε, να ποδηλατήσετε ή να μας συντροφεύσετε στη βόλτα μας, εσείς, η παρέα σας ή η οικογένειά σας.

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012
Τόπος συνάντησης: Οδός Τοσίτσα, Ελαιώνες Πυλαίας, Θεσσαλονίκη
Διαδρομή: Δασικός δρόμος Ελαιώνων (Δείτε τη διαδρομή στο χάρτη)
Μήκος διαδρομής: 5000 μέτρα
Ώρα συγκέντρωσης: 11.00 (Αρσάκεια Σχολεία)
Έναρξη πεζοπορίας: 12.00
Συμμετοχή δωρεάν και ελεύθερη για όλες τις ηλικίες.

Ανοιχτή εκδήλωση για οικογένειες, ποδηλάτες, δρομείς. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες οικογένειες με μικρά παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας.Ή, ακόμη καλύτερα,να βοηθήσετε να οργανώσουμε (ή να οργανώσετε εσείς) μια δωρεάν δραστηριότητα που θα συνδυάζει τη Φύση, τα παιδιά, τις οικογένειες και τη χαρά της υπαίθρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως αν θα διεξαχθούν εκλογές  εκείνη την ημέρα ή όχι.

Φέτος θα ξαναέρθουν πολλοί μαθητές δημοτικού και γυμνασίου από τα  σχολεία της περιοχής και θα έχουμε παιχνίδια συνεργασίας, την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ, κινητό τοίχο αναρρίχησης, τοξοβολία, ποδήλατο, διάσχιση με συρματόσχοινα,κατασκευές για παιδιά, αγώνες τρεξίματος για μικρά παιδιά (χωρίς χρονομέτρηση ή απονομή επάθλων) και  άλλα.

 Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 5 χιλιόμετρα (5Κ), σε μεγάλο  φαρδύ χωμάτινο δασικό δρόμο, κατάλληλο μικρά και μεγάλα παιδιά, για ποδήλατο, για καροτσάκια, για αμαξίδια ΑμεΑ, και άτομα κάθε ηλικίας.

Η  πρώτη δραστηριότητα για παιδιά και μεγάλους θα βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την αφετηρία. Η τελευταία
στα 2 χλμ από την αφετηρία.

Θα επιτραπεί η περιορισμένη κίνηση οχημάτων για ορισμένες κατηγορίες περιπατητών που δεν μπορούν να περπατήσουν μια μικρή ανηφόρα 800 μέτρων, στην αρχή της πεζοπορίας, καθώς και η κίνηση οχημάτων πρώτης  ανάγκης. Όλα τα άλλα οχήματα
παρακαλούμε να σταθμεύσουν στο χώρο  στάθμευσης των Αρσακείων Σχολείων ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο τους περιπατητές και τους ποδηλάτες.
Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες είναι οικογένειες με μικρά παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας, AμεΑ και άτομα μειωμένης κινητικότητας. 
 Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τους γείτονες των Ελαιώνων, από περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, από τα Αρσάκεια Σχολεία, είναι αμιγώς ερασιτεχνική και δεν τελεί υπό την αιγίδα κρατικού ή δημοτικού φορέα, αθλητικού ή κερδοσκοπικού σωματείου, ιδιωτικής ή δημόσιας εταιρίας.

Κάθε πεζοπόρος συμμετέχει με αποκλειστικά δική του ευθύνη. Δεν προβλέπεται ιατρική υποστήριξη κατά την πεζοπορία. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται από εθελοντές και είναι δωρεάν.


Φέρτε κολατσιό, νερό, καπέλο για τον ήλιο, αντιηλιακό (ή αδιάβροχο!), παπούτσια για περπάτημα και ελάτε να περπατήσουμε ή να ποδηλατήσουμε  με ήλιο ή με βροχή. Η Φύση είναι ωραία κάθε εποχή, με κάθε καιρό.  Ευπρόσδεκτοι σκύλοι με λουρί.
Καλοδεχούμενο το πικ-νικ!

Για περισσότερες πληροφορίες, χάρτες πρόσβασης και διαδρομής, πρόγνωση  καιρού και σχόλια προηγούμενων συναντήσεων παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ: www.5000.gr

Η φετινή πεζοπορία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γώδη,  συνιδρυτή της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, φίλου της Φύσης και  της Άγριας Ζωής, εμπνευστή περιβαλλοντικών προγραμμάτων για παιδιά και  νέους και υποστηρικτή της Οικογενειακής Πεζοπορίας, που έφυγε πριν  λίγες εβδομάδες για το πιο μεγάλο ταξίδι.

Σας περιμένουμε.
Οι γείτονες των Ελαιώνων

Πηγή:http://paidiki-hara.blogspot.com

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/04/2012 - 11:00