2η Γιορτή Ανακύκλωσης στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης

Τη 2η Γιορτή Ανακύκλωσης διοργανώνει  την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013,  ο Δήμος Ηλιούπολης, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη, από τις 10.00 έως τις 22.00, και κατά τη διάρκειά της  θα μπορούν όλοι οι δημότες να φέρνουν υλικά και αντικείμενα που ανακυκλώνονται, όπως γυάλινα μπουκάλια, ηλεκτρικές συσκευές, λάμπες και λαμπτήρες, μπαταρίες, φάρμακα, μαγειρεμένο λάδι, τα οποία θα συλλέγονται επί τόπου από τον Δήμο, για να σταλούν για ανακύκλωση.

Παράλληλα θα υπάρχουν περίπτερα φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ανακύκλωσης με ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, προβολή video και άλλες δράσεις, καθώς και ενημέρωση για τα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος και τον τρόπο συμμετοχής των δημοτών σε αυτά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την Ανακύκλωση, και την ενεργό συμμετοχή όλων σ’ αυτή τη ζωτικής σημασίας υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιστήμονες του Τ.Ε.Ι. Κρήτης θα ενημερώνουν  τους συμμετέχοντες για την πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων, που υλοποιεί ο Δήμος, ενώ παράλληλα θα διανέμεται δωρεάν κόμποστ, το οποίο παράγεται από το πρόγραμμα αυτό, καθώς και φυτά από το φυτώριο του Δήμου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, θα έχουν  οι μαθητές των σχολείων της πόλης και οι περιβαλλοντικές τους ομάδες. Επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων ηλικίας 8 μέχρι 12 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα την Κυριακή το απόγευμα να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό  επιδαπέδιο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 36 τ.μ. για το περιβάλλον και τον πλανήτη, το οποίο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο παιχνίδι συμμετέχουν οι μεγαλύτερες Ελληνικές Περιβαλλοντικές  οργανώσεις όπως WWF, Greenpeace, Αρχέλων, Mom, Οργάνωση Γη, Μεσόγειος SOS, Ορνιθολογική , Ευρωπαϊκή Έκφραση κ.λπ. Στο τέλος του παιχνιδιού θα κληρωθούν επιτραπέζια παιχνίδια και θα μοιρασθούν δώρα.

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2013 - από τις 10:00 έως τις 22:00