Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ερέτρια

Πολύχρωμα φώτα, γλυκιές μελωδίες από γιορτινά τραγούδια, μυρωδιές από λαχταριστά γλυκίσματα και ευχές για τον Άγιο Βασίλη, περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις του δήμου Ερέτριας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Για πρώτη φορά, φέτος στην δημοτική κοινότητα Ερέτριας θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του δήμου ενώ καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγωγία του δέντρου στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας έχει αρχίσει. Την Tετάρτη 14 Δεκεμβρίου ανάβουν τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τον στολισμό έχουν αναλάβει οι λιλιπούτειοι δημότες. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών της Ερέτριας στο πλαίσιο εκδρομής που θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα θα τοποθετήσουν τα στολίδια που επιθυμούν καθώς επίσης και κάρτες που έχουν φιλοτεχνήσει γράφοντας τις επιθυμίες τους στον Άγιο Βασίλη.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Ερέτρια θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Στις 29 Δεκεμβρίου οι δρόμοι θα γεμίσουν με ποδηλάτες που φορούν κόκκινο - άσπρο σκούφο φέρνοντας το μήνυμα του ερχομού του νέου έτους. Ο τερματισμός των ποδηλατοδρόμων θα γίνει στην κεντρική πλατεία.

Εκεί θα έχουν τοποθετηθεί υπαίθρια καζάνια όπου θα προσφέρουν κακάο και ποπ κόρν στους περαστικούς. Δώρα και γλυκά θα διανεμηθούν σε περαστικούς και δημότες.

Και όσοι δημότες δεν μπορέσουν να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις θα ακούσουν τα κάλαντα από χορωδία που θα διανύσει όλους τους δρόμους της πόλης (30 Δεκεμβρίου). Σε πάγκους τα παιδιά θα γράφουν τις ευχές τους για τον Άγιο Βασίλη, θα τραγουδήσουν, θα ζωγραφίζουν και θα συμμετάσχουν σε διαδραστικό γιορτινό παραμύθι.

Στις 10 Δεκεμβρίου, οι προβολείς θα πέσουν στην Αμάρυνθο. Στις 17.30 θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία.

Συγκεκριμένα, όπως και στην Ερέτρια οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα φιλοτεχνήσουν και θα τοποθετήσουν τα στολίδια που επιθυμούν. Μελωδίες από γιορτινά τραγούδια, θα ακούγονται από χορωδία ενώ ο Άγιος Βασίλης θα μοιράζει δώρα και γλυκά και οι βοηθοί του ζεστό κακάο.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/12/2011 - από τις 09:00 έως τις 22:00
30/12/2011 - από τις 09:00 έως τις 22:00