Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά από την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Με μία σειρά από πρωτότυπες, γιορτινές εκδηλώσεις, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται τους μικρούς της φίλους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Χριστουγεννιάτικο αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει: αφηγήσεις παραμυθιών, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα ήθη και τις παραδόσεις των εορτών, πασπαλισμένα… με μπόλικο άρωμα Χριστουγέννων και αγιο- βασιλιάτικη… ζάχαρη άχνη και βέβαια με όλη την αγάπη και το ενδιαφέρον της Βιβλιοθήκης για το παιδί και το βιβλίο!!!

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής –και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων– στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, www.eugenfound.edu.gr.

 

Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε ανάμεσα στις παρακάτω Χριστουγεννιάτικες δράσεις!

 

Άστρο Λαμπρό μας οδηγεί

Με το Christmas Bus στο δρόμο της γνώσης, της μαγείας και της χαράς  Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον εκπαιδευτικό-αφηγητή Νίκο Ράμο. Μαζί του ο τραγουδοποιός Lolek.

 Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011.  Ώρα έναρξης 19.45

Διάρκεια 60 λεπτά

Για παιδιά από 5 έως και 10 ετών

 

Ο Νίκος Ράμος και ο Lolek ταξιδεύουν τα παιδιά με παραμύθια και τραγούδια στον πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο δρόμο, κάνοντας μικρές μαγικές στάσεις στην Ιστορία, στη Λαογραφία, στα Μαθηματικά, στη Φυσική και στην Αστρονομία!

Τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία των Χριστουγέννων, για τα ήθη και έθιμα των γιορτών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, παίζουν και τραγουδούν, φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι, στολίζουν το φωτεινό δέντρο της γνώσης και τρώνε μαγικά μελομακάρονα, τα μελωδομακάρονα!

Άρωμα Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη βραδιά αφήγησης με τη Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου Ώρα έναρξης 19.45

Διάρκεια 50 λεπτά

Για παιδιά από 5 ετών και πάνω…!!!

Άρωμα χριστουγεννιάτικο θα έχει η αφηγηματική παράσταση στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου! Η Νίκη Κάπαρη θα μας αφηγηθεί με τη ζεστή φωνή της μύθους και θρύλους για παγανά και καλικάντζαρους, «χιονισμένα παραμύθια» και χριστουγεννιάτικα λογοτεχνικά κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας θα κάνει πιο μαγικό ο Γιάννης Ψειμάδας με τους ήχους, τη μουσική και τα ηχητικά τοπία που θα δημιουργεί με πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα. Κάλαντα από γωνιές της Ελλάδας που θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί θα κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο γιορτινή...

Δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στην Ελληνική νοηματική γλώσσα κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης.

 

Αποκρυπτογραφώντας γράμματα  για τον Άγιο Βασίλη

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου Ώρα έναρξης  17:30

Διάρκεια 60 λεπτά

Για παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄  Δημοτικού

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία της γραφής, βοηθώντας τον Άγιο Βασίλη να ταξινομήσει και να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα που του  στέλνουν. Μια τοιχογραφία του προϊστορικού κόσμου, μια πήλινη πινακίδα με την σφηνοειδή γραφή και ένα κομμάτι πάπυρο με την ιερογλυφική γραφή θα αποτελέσουν την αφορμή ώστε να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της χρήσης της γραφής ως μια προσπάθεια του ανθρώπου να μεταφέρει τις σκέψεις του σε συνανθρώπους του.

Το θεατρικό παιχνίδι, ως κύριο εργαλείο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν με το σώμα τους, να ανακαλύψουν το παιχνίδι των ρόλων και να γνωρίσουν τα υλικά της γραφής μέσα στο χρόνο.

Η γραφή των Χριστουγέννων

 Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργημένο από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου Ώρα έναρξης  18:30

Διάρκεια 90 λεπτά

Για παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 σε μια βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς της φίλους. Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, σας προσκαλούμε να γράψουμε μαζί ευχές στον Άγιο Βασίλη, σε πηλό, σε πάπυρο και σε χειροποίητο χαρτί, με πένες και φτερά χήνας.

Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης μας με τίτλο «Η ιστορία της γραφής», που επιμελείται και παρουσιάζει ο βιβλιοθηκονόμος Δημήτρης Κουρουβακάλης. 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής –και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/12/2011 - 18:30