Φτιάχνω το δικό μου Κόμικ ! ( Θεσσαλονίκη)

Κόμικ: Μας αρέσει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά και να τα σχεδιάζουμε. Ελάτε να γεμίσουμε τα σκίτσα με χρώμα και τις φούσκες με λόγια! Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης για παιδιά, με την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Τζιαμπάζη

 

Σ’ αυτό το εργαστήριο:

  • Θα επινοήσουμε μια ιστορία και θα τη μεταγράψουμε σε μορφή κόμικ.
  • Θα γνωρίσουμε τους διαφορετικούς «κώδικες» των κόμικ (διαφορετικά συννεφάκια, οργάνωση κ.ά.).
  • Θα κατασκευάσουμε «χειροποίητα» κόμικ, αλλά θα δοκιμάσουμε και ηλεκτρονικό σχεδιασμό με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού.

Όλα αυτά μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας, παιχνιδιού και μάθησης με κέντρο ένα είδος που είναι πολύ αγαπητό στα παιδιά και ιδιαίτερα χρήσιμο από εκπαιδευτική άποψη. Όπως παρατηρεί ο Τζιάνι Ροντάρι, «το να επινοήσεις και να σχεδιάσεις ένα κόμικ είναι μια άσκηση κατά πολύ πιο χρήσιμη, απ’ όλες τις πλευρές, από το να γράψεις μια έκθεση για τη γιορτή της μαμάς ή για τα δέντρα. Προϋποθέτει: την ιδέα για μια ιστορία, την ‘‘επεξεργασία’’ της, τη δομή και την οργάνωσή της σε λεζάντες, την επινόηση των διαλόγων, την ηθική και σωματική διαμόρφωση των προσώπων κτλ. Πράγματα που τα παιδιά μερικές φορές, επειδή είναι έξυπνα, διασκεδάζουν να κάνουν από μόνα τους. Ωστόσο, στο σχολείο παίρνουν τέσσερα στη γλώσσα».

Η Θεοδώρα Τζιαμπάζη σπούδασε Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της εκπόνησε διπλωματική εργασία για τη δημιουργική γραφή ως εκπαιδευτική μέθοδο. Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από έγκριτους φορείς και είχαν ως αντικείμενο τη δημιουργική γραφή.

Για παιδιά που φοιτούν στη Β’ και στη Γ’ δημοτικού.

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά).

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 15 ευρώ.

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 15 ευρώ. Για να ισχύει η προσφορά το ΟΞΥΓΟΝΟ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο. «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήριο (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ που απευθύνονται σε παιδιά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr. Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 15 ευρώ.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/05/2014 - από τις 17:30 έως τις 19:00
23/05/2014 - από τις 17:30 έως τις 19:00