Φεστιβάλ "Δες το αλλιώς"

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, η Καλύτερη Ζωή προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να μεταποιήσουν, να χαρίσουν, να «φτιάξουν μόνοι τους», να κάνουν το καλό και να δουν με άλλο μάτι διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες, παιδιά και οικογένειες, ενδιαφέρουσες προβολές, επιτόπιες DIY κατασκευές, συλλογή μεταχειρισμένων ειδών που θα διατεθούν για καλό σκοπό καθώς και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις σε συνδυασμό με μία συναυλία-έκπληξη,

θα διανθίσουν το πρόγραμμα του διημέρου φεστιβάλ με τίτλο «Δες το αλλιώς» που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Βρυσάκι, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Παρέα με ειδικούς σε κατασκευές «φτιάξ’ το μόνος σου» σας περιμένουμε με κόλλα, ψαλίδι, πινέλο, κλωστές, υφάσματα, κατσαβίδι, σφυρί και μπογιές γιανα μάθουμε και να διασκεδάσουμε, δημιουργώντας πρωτότυπες DIY κατασκευές και δίνοντας νέα ζωή σε άχρηστα αντικείμενα, μέσα από βιωματικά εργαστήρια! Μαζί μας θα είναι οι: Handmade revolution, Transfodesign, Μικροί Μεγάλοι, ftiaxto.gr, Ηλέκτρα Πάστη, Αναστασία Δάλμα, Yiuco, Γιώργος Κατσαρός και Sofan που θα σας μυήσουν στον εκπληκτικό κόσμο της επαναχρησιμοποίησης.

Η παιδική ενότητα του Σαββατοκύριακου φιλοξενεί πλούσιες δράσεις που διοργανώνουν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οι Μικρές Ιστορίες, το BabyFeat, η ομάδα Transfodesign και η ομάδα φοιτητών του τμήματος Μουσικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νικόλα Τσαφταρίδη. Από ανακυκλωμένες δημιουργίες και ιδέες για ένα πιο οικολογικό πάρτυ μέχρι θεατρικά δρώμενα και τους ήχους από αυτοσχέδια μουσικά όργανα, οι μικροί φίλοι θα διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την αξία της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της παράτασης ζωής των αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι Bookcrossers διοργανώνουν ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού στην περιοχή γύρω από το Βρυσάκι για μικρούς και μεγάλους λάτρεις των βιβλίων.

Δεν σταματάμε όμως στην επαναχρησιμοποίηση και μεταποίηση αντικειμένων! Ξεχωριστό βήμα στο φεστιβάλ θα έχει η δωρεά αντικειμένων που δεν χρειαζόμαστε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή (24-28 Σεπτεμβρίου) συγκεντρώνουμε στον πολυχώρο Βρυσάκι είδη πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες των κέντρων υποδοχής αστέγων και του προγράμματος ΣΤΕΓΗ της ΜΚΟ Praksis. Αν λοιπόν έχετε σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεστε φάρμακα, ανδρικά μπουφάν και παπούτσια, κάλτσες, sleeping bags, σκουφιά, κάλτσες, παγούρια και κουζινικά, μην τα πετάξετε. Ελάτε να τα διαθέσουμε στους ανθρώπους που θα τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που εμείς νομίζουμε σκουπίδι, μπορεί να είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου. 

Ιδιαίτερο τόνο στο φεστιβάλ θα δώσει  μία ξεχωριστή συμμετοχική συναυλία που φέρει την αυτοσχεδιαστική έμπνευση του Νίκου Τουλιάτου και του Simone Mongelli.

Σημειώστε λοιπόν από τώρα στην ατζέντα σας ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου η ανταλλαγή, η δωρεά και η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων γίνονται μία δημιουργική, ανθρώπινη και οικολογική υπόθεση όλων μας! Μην το χάσετε!

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Δες το αλλιώς" διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες αποκλειστικά για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Α' Δ/νσης Αθηνών. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή (24-26 Σεπτεμβρίου) με διαδραστικά εργαστήρια που θα εξιστορούν την πολύτιμη σημασία της ανταλλαγής, της συνετής κατανάλωσης και της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων. Οι μαθητές των σχολείων καλούνται να προσφέρουν ένα παιχνίδι τους το οποίο θα λειτουργεί ως συμβολικό «εισιτήριο» εισόδου. Τα συγκεντρωμένα παιχνίδια θα αποτελέσουν δωρεά των μαθητών στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μαζί με προσχολικά βιβλία, δωρεά διάφορων γνωστών εκδοτικών οίκων.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Δείτε αναλυτική περιγραφή των εργαστηρίων εδώ.

Δείτε στον χάρτη την ακριβή τοποθεσία του Πολυχώρου Βρυσάκι.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/09/2014 - από τις 11:00 έως τις 20:30
28/09/2014 - από τις 11:00 έως τις 20:30