Το τελευταίο Σαββάτοκυριακο της Αποκριάς στο Art2Art

Ένα ταξίδι γνωριμίας με τα παραδοσιακά έθιμα της αποκριάς από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα παιδιά χορεύουν γύρω από ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι υπό τους ήχους των κουδουνιών, μιμούμενα χορευτικές κινήσεις της αποκριάς και φτιάχνουν τις δικές τους κούκλες με παραδοσιακές αποκριάτικες μεταμφιέσεις.

Παραδοσιακό αποκριάτικο ταξίδι!

Σάββατο 21/02, (18.30 – 19.30).

Αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι με παραμύθια, χειροτεχνίες/κατασκευές και παιχνίδια γύρω από την τέχνη για παιδιά 3-6 ετών.

Όλη η Ελλάδα μια αγκαλιά γιορτάζει την αποκριά!

Ένα  ταξίδι που ξεκινά με τους Κουδουνοφόρους Τράγους από τον Σοχό και συνεχίζει στη Νάουσα με τις Μπούλες και από εκεί στη Νάξο και το Γαλαξείδι με τους κορδελάτους και τα αλευρομουτζουρώματα.

Συντονίζει η Δέσποινα Τσιπτσέ, από το Fons Peritiae, θα πει πηγή εμπειρίας,  Μουσειοπαιδαγωγός.

Απαραίτητη η παρουσία των γονιών.

Δηλώσεις συμμετοχής/κρατήσεις θέσεων έως Παρασκευή 20/02, με αποστολή προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο) καθώς και αριθμό παιδιών, με μήνυμα στο s.art2art.s@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6944778263.

Κόστος συμμετοχής 8€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%.

Οι γονείς/συνοδοί δεν χρεώνονται για την είσοδο και παραμονή τους στο χώρο του εργαστηρίου.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται 23% ΦΠΑ, καθώς και καφές, χυμός μαζί με σπιτικό απογευματινό σνακ για τους μικρούς μας φίλους.

 

Ένας παράξενος χαρταετός! 

Κυριακή 22/02, (11.30 – 12.30)

Αποκριάτικο εργαστήρι με αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού σε συνδυασμό με θεατρικό μουσικοκινητικό παιχνίδι και χειροτεχνίες για παιδιά 2,5-6 ετών. 

“…Πρωί πρωί την Καθαρή Δευτέρα, όλοι οι χαρταετοί ανέβηκαν στον ουρανό. Άλλοι κάναν τούμπες και βουτιές κι άλλοι αρμενίζαν ήσυχα και καμάρωναν…"

Τα παιδιά μέσα από θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια που σχετίζονται με το πέταγμα του Χαρταετού και τα Κούλουμα μαθαίνουν για τα ήθη και τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα.

Με την αφήγηση, του υπέροχου παραμυθιού «Ο παράξενος Χαρταετός», τα παιδιά θα εμπνευστούν για νακατασκευάσουν με πολύ κέφι και φαντασία τους δικούς τους λιλιπούτειους, πολύχρωμους και πλουμιστούς χαρταετούςπου θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας.

Συντονίζει η Μαρία Μαλεζά, Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 

Απαραίτητη η παρουσία/συμμετοχή των γονιών. 

Δηλώσεις συμμετοχής/κρατήσεις θέσεων, έως Σάββατο 21/02, με αποστολή προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο) καθώς και αριθμό παιδιών, με μήνυμα στο s.art2art.s@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6944778263.

Κόστος συμμετοχής 8€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%.

Οι γονείς/συνοδοί δεν χρεώνονται για την είσοδο και παραμονή τους στο χώρο του εργαστηρίου.  

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται 23% ΦΠΑ, καθώς και καφές, χυμός μαζί με σπιτικό απογευματινό σνακ για τους μικρούς μας φίλους.

 

Θέλω να χορεύω, να χορεύω, με της Σάμπα τον τρελό ρυθμό! 

Κυριακή 22/02, (18.30 – 19.30).

Μουσικοεκπαιδευτικό Αποκριάτικο παιχνίδι-παραμύθι, για παιδιά 2,5-6 ετών, με μουσικοκινητικές δραστηριότητες και τραγούδια από τις «Τρίλλιες». 

“…Θέλω να χορεύω, να χορεύω, 

με της Σάμπας τον τρελό ρυθμό, 

να χορεύω Σάμπα με καράμπα

όλο Σάμπα δίχως τελειωμό…”

Ρυθμός, μελωδία, παιχνίδια πολύ κέφι και χορός στα ρυθμικά βήματα της Samba. Ένας ζωντανός ρυθμικός χορός, χορός του κεφιού και του καρναβαλιού!

Tα παιδιά μέσα από παραμύθια, χορό και παιχνίδια μαθαίνουν την ιστορία του βραζιλιάνικου αυτού χορού και της Latinμουσικής και αποχαιρετούν με τις καρναβαλίστικες και ρυθμικές χορευτικές φιγούρες του την Αποκριά.

Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από το μακρινό Ρίο Ντε Τζάνερο, κατά την διάρκεια του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν να χορεύουν και να κινούνται με λατινικό ταπεραμέντο!

Απαραίτητη η συμμετοχή/παρουσία των γονιών.

Δηλώσεις συμμετοχής/κρατήσεις θέσεων έως Σάββατο 21/02, με αποστολή προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο) και αριθμό παιδιών, με μήνυμα στο s.art2art.s@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6944778263.

Κόστος συμμετοχής 8€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%.

Οι γονείς/συνοδοί δεν χρεώνονται για την είσοδο και παραμονή τους στο χώρο του εργαστηρίου.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται 23% ΦΠΑ, καθώς και καφές, χυμός μαζί με σπιτικό απογευματινό σνακ για τους μικρούς μας φίλους.

Που:Art2Art Παπάφη 149,Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
1ος Όροφος

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/02/2015 - 14:13
22/02/2015 - 14:13