Το παιχνίδι των πόλεων. Αναζητώντας τις άλλες πόλεις στον χάρτη της Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Πού κρύβονται οι άλλες πόλεις μέσα στη Θεσσαλονίκη; Ο χάρτης της πόλης ζωντανεύει με τις ιστορίες έξι παιδιών που πέρασαν από αυτήν: αναζητούμε τα ίχνη τους, που μπορεί να κρύβονται σε κτίρια, τόπους, εικόνες ή ήχους της πόλης. Ψάχνοντας και συνδυάζοντας τα στοιχεία, οι αφηγήσεις των παιδιών θα μας οδηγήσουν στην ανακάλυψη των άλλων πόλεων μέσα στην πόλη.

Βασισμένο στο βιβλίο Αόρατες Παρενθέσεις: 27 Πόλεις στη Θεσσαλονίκη, το παιχνίδι είναι μια πολυφωνική προσέγγιση της αρχιτεκτονικής ιστορίας της πόλης. Ως εκπαιδευτικό στόχο έχει να έρθουν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν σε επαφή με τις ιστορίες που μας λένε οι τόποι της πόλης για τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς που συνθέτουν το παζλ της ιστορίας της.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν η αρχιτέκτονας και συγγραφέας του βιβλίου Φυλλιώ Κατσαβουνίδου και η μουσικοπαιδαγωγός Εύα Ιεροπούλου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)

Η Εύα Ιεροπούλου έχει σπουδάσει γλωσσολογία στο ΑΠΘ, μουσική και μουσικοπαδαγωγική. Διδάσκει μουσική, γράφει και παρουσιάζει βιβλία, θεατρικά έργα και τραγούδια για παιδιά.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το παιδικό της βιβλίο Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα. Είναι μέλος του ντουέτου ηλεκτρονικής μουσικής «Χρώματα», με το οποίο έχει εκδώσει τον δίσκο χρώματα (Coo Records 2008).

Η Φυλλιώ Κατσαβουνίδου γεννήθηκε στη Βέροια το 1972. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση έκανε μεταπτυχιακό στον αστικό σχεδιασμό και την πολεοδομία στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ.). Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Αρχιτέκτονες, Η αρχιτεκτονική ως τέχνη και Thersholds, ενώ από το 2002 εργάζεται στο Τμήμα Αρχιτεκτονικών Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων, των εργαστηρίων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (τα περισσότερα διαρκούν μία ώρα), οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου του ΟΞΥΓΟΝΟΥ όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ που απευθύνονται σε παιδιά, μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 2310 260085 ή να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr.  Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail).

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2012 - 11:00