Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ γιορτάζουν την Ημέρα Μουσείων με Δωρεάν εργαστήρια

Tο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ σας περιμένουν το Σάββατο 17 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο να γιορτάσουμε την Ημέρα Μουσείων με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια !

  • Τα εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους ! Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν πώς αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.

  • Στο εργαστήρι ζωγραφικής και κολάζ « Φανταστικά Ζώα», οι μικροί μας φίλοι με οδηγό τη φαντασία τους θα εμπνευστούν από τα ζώα της έκθεσης και θα τα αποτυπώσουν μέσα από την προσωπική τους ματιά, χρησιμοποιώντας ως υλικά : κραγιόνια, ξυλομπογιές, υφάσματα, κουμπιά, μαρκαδόρους, χαρτιά, εφημερίδες.

  • Έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου «Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες».

Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Μπουμπάι, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο. Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου μαζί με την κόρη της το καλοκαίρι του 2013 έκαναν τον «γύρο του κόσμου» και φωτογράφισε τα μέρη αυτά. Οι φωτογραφίες της μας μεταφέρουν μία συναρπαστική εικόνα από τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τους ανθρώπους , τη ζωή των τόπων που επισκέφθηκε (η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου) .

  • Μουσικά σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης θα παίζουν μουσική στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό της ημέρας. Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 12 και θα διαρκέσει για μία ώρα.

  • Μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ.

Φέτος σας έχουμε μία έκπληξη ! Ανοίγουμε στον πανέμορφο και μοναδικό κήπο του Μουσείου το Museum Café με την επιμέλεια του Δειπνοσοφιστηρίου.

Σας περιμένουμε να περάσετε μία υπέροχη μέρα μαζί μας !

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ

Λεβίδου 13, Κηφισιά, 210 8015010

Τηλ. 210 8015870

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/05/2014 - από τις 10:00 έως τις 16:00