Το εργαστήριο «παιδικής μαγειρικής & διατροφής»sτο Super Market LIDL Πυλαίας

Το εργαστήριο «παιδικής μαγειρικής & διατροφής» το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί το Super Market LIDL Πυλαίας (στα Κωνσταντινοπολίτικα) με στόχο την απόκτηση διατροφικής και αγοραστικής συνείδησης.

Η διατροφική συνείδηση αναφέρεται και προϋποθέτει αγοραστική συνείδηση. Η επιλογή των τροφών που καταναλώνουμε δεν περιορίζεται στην εκτέλεση μιας συνταγής, όπως συχνά λαθεμένα προβάλλεται επικοινωνιακά. Πρωτίστως προϋποθέτει την επιλογή και τη γνώση των απαιτούμενων υλικών, των κατάλληλων συστατικών και τελικά την επίγνωση της προέλευσής τους. Όταν δε, πρόκειται για την εκπαίδευση των παιδιών σε υγιεινή διατροφή, είναι απαραίτητη η κατάκτηση της γνώσης στο πραγματικό περιβάλλον ενός super market, καθώς η ποικιλία των επιλογών που μπορεί να κάνει κανείς είναι τεράστια. Πρόκειται για μια βαθύτατα μαθησιακή διαδικασία που πρόκειται να μετατραπεί σε ένα ευχάριστο παιχνίδι γεύσεων και επιλογών στους διαδρόμους του S/M LIDL. Για να μάθει ένα παιδί να τρέφεται υγιεινά, πρέπει πρώτα να μάθει να επιλέγει σωστά τα επιμέρους συστατικά του τελικού του γεύματος.

Το εργαστήριο «παιδικής μαγειρικής & διατροφής»Αυτό ακριβώς πρόκειται να κάνει το εργαστήριο που προκαλεί τη φαντασία των παιδιών με τις καινοτομίες του. Για δύο ώρες τα παιδιά θα βρεθούν σε ένα γνώριμο περιβάλλον, αυτή τη φορά όμως σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Χωρισμένα σε τρεις ομάδες με 3 διαφορετικές συνταγές, θα κληθούν να επιλέξουν τα σωστά συστατικά, από άποψη γεύσης και υγιεινής προκειμένου να δημιουργήσουν το επόμενο Σάββατο τη συνταγή τους. Στο πλαίσιο της διατροφικής συνείδησης, τα παιδιά θα μυηθούν και στην αγοραστική συνείδηση, καθώς κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της 25€ προκειμένου να αγοράσει τα κατάλληλα υλικά, στις σωστές ποσότητες και φυσικά στην καλύτερη δυνατή τιμή. Ποιότητα και οικονομία λοιπόν, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το μάθημα του Σαββάτου.

Τι σημαίνει Ε;

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκαμε μπροστά σε μια συσκευασία για το πραγματικό νόημα των ''Ε'', για την πραγματική σημασία των ''θρεπτικών πρόσθετων ουσιών'' ή για τα ''υδρογονωμένα'' και ''μερικώς υδρογονωμένα έλαια''; Ένα κρυπτόλεξο ουσιών, συστατικών και χημικών ενώσεων βρίσκεται συνήθως στις συσκευασίες των τροφίμων. Για το λόγο αυτό, η συνεργαζόμενη διαιτολόγος/διαιτολόγος του εργαστηρίου θα προσφέρει απαντήσεις στα παιδιά και θα ερμηνεύσει στο επίπεδο κατανόησής τους τη σημασία των ''ασαφών'' αυτών ουσιών. Ο σεφ του εργαστηρίου Στάθης Πασσαλίδης και η παιδαγωγός Μαρία Τσιλβίδου θα ηγηθούν των ομάδων, συνοδεία της εκπαιδευτικής ομάδας του Ολυμπιακού Μουσείου.

Τρία χρόνια δράσης συμπλήρωσε το εργαστήριο ''Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής'' του μουσείου. Τρία χρόνια παιδαγωγικών καινοτομιών και αλληλοτροφοδότησης με παιδιά και ενήλικες. Μοναδικές δράσεις ποιότητας και προσφοράς με πυρήνα δράσης τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία LIDL που πρόσφατα προστέθηκε στην οικογένεια των χορηγών του Ολυμπιακού Μουσείου για έναν επιπλέον λόγο. Την κοινή με εμάς αντίληψη και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/12/2010 - 10:00